BIST 10.022
DOLAR 34,14
EURO 38,08
ALTIN 2.882,71
HABER /  DÜNYA

İsrailin dediği oldu

Temsilciler Meclisi, Filistin Yönetimi’ne her türlü para yardımını yasaklayan bir kararı kabul etti.

Abone ol

ABD Başkanı George W. Bush, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile ilk kez Beyaz Saray"da görüştü. Bush, İsrail"de bu ay başında kurulan hükümetin Başbakanı Olmert ile ilk kez yaptığı görüşmede, Filistin lideri Mahmud Abbas ile diyaloğun başlatılması ve her türlü tek yanlı girişimden kaçınılması isteğini dile getirdi.

Görüşmeye yakın kaynaklar, ABD Başkanı"nın görüşmede ayrıca Olmert"in Batı Şeria"daki izole Yahudi yerleşim birimlerinin kaldırılması  konusundaki kararlılığını da sınama olanağı bulduğunu belirttiler. Başkan Bush"un görüşmede, Filistin"de radikal Hamas"ın Mart"ta hükümetin başına gelmesinden bu yana Devlet Başkanı Mahmud Abbas"tan başka diyalog kuracak muhatap olmadığı görüşünü, Olmert"e ilettiği kaydedildi.

TEMSİLCİLER MECLİSİ BUSH"U ZOR DURUMDA BIRAKTI

Bu arada, Bush-Olmert görüşmesinden kısa bir süre önce Temsilciler Meclisi, Filistin Yönetimi"ne her türlü para yardımını yasaklayan bir kararı kabul etti. Hamas hükümeti tarafından idare edilen Filistin Yönetimi"ne doğrudan ve dolaylı yardımı yasaklayan karar tasarısı, Temsilciler Meclisi"nin önde gelen cumhuriyetçi ve demokrat sorumlularının desteğiyle 361"e karşı 37 oyla kabul edildi. Oylamada 9 çekimser oy çıktı.

Oylamadan hemen sonra Beyaz Saray, bu kararı desteklemediklerini açıklayarak, bunun insani yardım konusunda Başkan"ın elini kolunu bağladığını bildirdi.