BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

İsrailden İrana füzeli mesaj

İsrail başarılı füze savar denemesi yaptı. Yetkililer bunun İran'a yönelik caydırıcı bir mesaj olduğuna işaret ettiler.

Abone ol

İsrailli yetkililer, dün gece yapılan başarılı füze savar denemesinin İran'a yönelik caydırıcı bir mesaj olduğuna işaret ettiler. İsrail Savunma Bakan Yardımcısı Efrayim Sneh, "Dün geceki deneme, İran'ın ürettiği veya satın aldığı balistik füzelere yanıttır" dedi.

Sneh, İsrail ile İran arasındaki silahlanma yarışında İsrail'in önde olduğunu söyledi. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail Hava Kuvvetleri'nin dün gece Hetz füze savar füzesini başarıyla denediği belirtilerek, "Bu deneme, Hetz füzesinin gece koşullarında etkili olup olmadığını anlamaya yönelikti. Sistemin tüm parçaları mükemmel çalıştı" denildi.

Füze savar projesinin koordinatörü Albay Moşe Fattal da füze savar sisteminin, şu an var olan İran ve Suriye tehditlerine gelecekte de karşı koyabileceğini gösterdiğini söyledi. İsrail medyasının haberine göre, yüksek irtifada seyir halindeki bir uçaktan bir füze atıldığı, radar sisteminin saptadığı füzenin, Tel Aviv'in güneyindeki Palmahim üssünden atılan Hetz tipi füzeyle yok edildiği belirtilmişti.

Haberde, denemenin amacının Hetz'in gece koşullarında iyi sonuç verip vermediğinin anlaşılmasını doğrulamak olduğu belirtilirken, "bunun aynı zamanda İran'a bir mesaj olduğu" da kaydedilmişti. Son başarılı Hetz denemesi, Aralık 2005'te yapılmıştı.