BIST 9.666
DOLAR 34,18
EURO 38,10
ALTIN 2.899,60
HABER /  DÜNYA

İsrailden Hizbullaha darbe

İsrail, bir bölge komutanının da aralarında bulunduğu 5 Hizbullah militanını öldürdü

Abone ol

Lübnan sınırını geçerek, sınırın hemen öte yakasındaki Marun El Ras köyünü ele geçiren ve bölgede operasyonlarını sürdüren İsrail askerlerinin, Marun El Ras'ın bölge komutanının da aralarında bulunduğu 5 Hizbullah militanını öldürdüğü bildirildi.

Marun El Ras'taki çatışmalarda İsrail ordusu askerlerinden 3'ünün yaralandığı ve yaralı askerlerin, bölgeden çıkartıldığı belirtiliyor.

Güney Lübnan'da Bint Cbel köyünde de operasyonlarını sürdüren askerlerin, İran yapımı dinleme ve istihbarat cihazlarıyla döşeli savaş odaları buldukları, ayrıca büyük miktarda silah ve Hizbullah militanlarının haberleşmesinde kullanılan aygıtları ele geçirdikleri belirtildi.

İsrail ordusu, iki gün boyunca Hizbullah'ın iki önemli merkezinde yaptıkları operasyonlarda, 50 dolayında silahlı Hizbullah militanının öldürüldüğünü iddia ediyor.

İsrail ordusunun Zırhlı Tugaylar Komutanı Albay Amnon Assulin, günün erken saatlerinde Jerusalem Post'a yaptığı açıklamada, Bint Cbel'in kontrolünü ele geçirdiklerini söylemiş ve “Kasaba, tümüyle kontrolümüz altında...” demişti. Assulin, onlarca Hizbullah gerillasının, İsrail ordusunun seçkin birliklerinden biri olan Golani askerleri, paraşütçüler ve tankların saldırısı ile öldürüldüğünü belirtmişti.