BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  GÜNCEL

İsrail'de otobüs durağına kamyonla saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de MOSSAD karargahı yakınında saldırı düzenlendi. Bir kamyonun otobüs durağına dalması sonucu en az 6'sı ağır 40 kişinin yaralandığı bildirildi. Öte yandan saldırıda yaralananların çoğunun İsrail askeri olduğu kaydedildi.

Abone ol

İsrail polisinden yapılan açıklamada, bir otobüsün yolcuları indirmek için Glilot Üssü yakınlarındaki durakta durduğu sırada bir kamyonun da durağa girerek yolculara çarptığı ifade edildi.

Kamyon şoförünün bölgedeki "silahlı siviller" tarafından vurularak öldürüldüğü belirtildi.

İsrail polisi, olayı "bir saldırı olarak değerlendirdiğini", soruşturmanın devam ettiğini ve ayrıntıların araştırıldığını bildirdi.

Buna karşın İsrail basınına göre, Filistin asıllı İsrail vatandaşı şoför Rami Nasrallah'ın ailesi ise olayın bir saldırı olmadığını, Rami Nasrallah'ın yakın zamanda bir kalp ameliyatı geçirdiğini ve olayın kaza olduğunu vurguladı.

İsrail basını, polis yetkililerine dayandırdığı haberinde, vurularak öldürülen Rami Nasrallah'ın olaydan önce bir noktada kamyondaki yükleri indirdiğine dikkati çekti.

Olay yerine gelen İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ise "olayın bir saldırı olarak soruşturulduğunu ve böyle yapılması gerektiğini" söyledi.

Ben-Gvir, İsrail polisini ve "tehlike arz eden şoförü silahla etkisiz hale getiren vatandaşları" desteklediğini dile getirerek İsrail'de sivilleri silahlandırma politikasını savundu.

Sağlık ekipleri, Tel Aviv yakınlarında bir otobüs durağında gerçekleştirilen "kamyonla ezme" eyleminde 6'sı ağır yaklaşık 40 kişiye müdahale edildiğini açıkladı. Bölgedeki İchilov Hastanesi, 37 yaralının tedavi altına alındığını, özellikle durumu kritik bir yaralının "yaşam mücadelesi verdiğini" duyurdu.

Tel Aviv yakınlarındaki kamyonla ezme eylemi, İsrail ordusuna bağlı dijital, elektronik, siber istihbarattan sorumlu 8200 Birimi ve Mossad'ın ortak kullandığı "Glilot" isimli karargahın yakınlarında gerçekleştirildi.