BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

İsrail yeni gerilime yelken açtı!

İsrail Donanması Akdeniz'deki petrol arama platformlarının çevresine savaş gemileri göndermeye hazırlanıyor

Abone ol

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrail, Akdeniz'deki petrol arama platformlarını korumak için savaş gemileri gönderme kararı aldı.

Gazeteye konuşan Donanma yetkilileri, bu kararın birkaç ay önce alındığını ve koruma altına alınacak öncelikli alanların Tamar, Leviathan ve Yam Tethys sondaj platformları olduğunu belirtti. Bununla birlikte korunacak alanların sayısının ileride artabileceği de vurgulandı.

BİNLERCE SAATLİK GÖREV

Kararı doğrulayan askeri yetkililer, füzelerle donatılmış gemilerin her yıl bu bölgelerde yüzlerce saat görev yapacağı da söyledi. Gazetenin haberine göre, koruma sadece gemilerle de yapılmayacak. İsrail Hava Kuvvetleri de olası saldırılara karşı her an teyakkuzda olucak.

Şu anda bu platformlar, çoğunlukla emekli İsrail askerlerini istihdam eden petrol şirketleri tarafından korunuyor.

DONANMA BÜYÜYECEK

Koruma altına alınan bölgeler İsrail'in 12 millik karasularının dışında ancak 70 millik münhasır ekonomik alanının içinde bulunuyor. İsrail münhasır ekonomik alanını korumak için de milyonlarca dolarlık ek önlemler aldı. Her yıl donanmaya iki yeni savaş gemisinin katılacağı açıklandı. Yine de en büyük tehdidin Suriye füzeleri olduğunu belirten askeri yetkililer, bu tehdide karşılık donanmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu da savunma bütçesinin arttırılacağını açıklamıştı.