BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

İsrail turizmine darbe

İsrail'in üçüncü büyük kenti, turizm ve sanayi merkezi Hayfa hayalet kente döndü.

Abone ol

Son olarak sekiz kişinin öldüğü füze saldırısından sonra yeni füzelerin atılmasından korkulan kentte ana caddeler, sokaklar bomboş, yollardan tek tük araba geçiyor, hala seferlerini sürdüren belediye otobüslerinin çoğunda da sadece şoför bulunuyor.

Mağaza, dükkan ve alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu kentin sakinleri evlerinde, siren seslerine dikkat kesilmiş durumda bekliyor. Ancak sirenler her çaldığında da saldırı olmuyor.

Hayfa'nın, işyerleri ve alışveriş merkezlerini limana bağlayan, ünlü turistik caddesi üzerinde yan yana dizilmiş restoran ve kafeler, biri hariç kapalı. Açık olan tek kafe ise basın mensuplarına hizmet veriyor.

Girişinde '24 saat açık' yazan kafenin Arap garsonlarından biri, ''ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çevredeki kapalı tüm işletmelerin çalışanları da geliyor buraya. Hep birlikte oturuyoruz. Mevcut durumdan konuşuyoruz. Akşamları da birkaç gazeteci ağırlıyoruz. İşler tümüyle durdu'' diyor.

Hayfa'da taksi şoförleri de işsizlikten şikayetçi. Taksi şoförü Salih İyadad, ''iki yıldır şoförlük yapıyorum, böyle bir durum görmedim. Kuzeydekilerin hepsi gitti. Bize de hiç iş kalmadı. Normalde 12 saat çalışırken şimdi bir saat bile çalışmıyoruz'' diye konuşuyor.