BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.825,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İsrail Sivas a protesto edildi

İHH, İsrail'in, 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası ile Filistin'e yardım götüren Türk gemilerine saldırmasını lanetledi.

Abone ol

İnsani Yardım Vakfı (İHH), İsrail'in, 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' kampanyası ile Filistin'e yardım götüren Türk gemilerine saldırmasını lanetledi.

Yardım gemilerinde bulunan Sivaslı bir kişiden hala haber alınamadığı bildirildi.

İHH Sivas İl Temsilcisi Özcan Karaduman ile çeşitli dernek, sendika temsilcileri ve partililer, İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı Sivas Kent Meydanı'nda lanetledi. Bir açıklama yapan İHH Sivas İl Temsilcisi Özcan Karaduman, yaşanan olaya karşı dünyanın sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Biz bu ablukanın tamamen kanunsuz olduğunu belirtiyor ve uluslararası karasularda cereyan eden bu olaya bütün dünyanın sessiz kalmamasını istiyoruz. Yaralılarımızın dışişleri nezdinde Türkiye'ye gönderilmesi konusunda çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Mazlumder Sivas Şube Başkanı Avukat Mehmet Sevim ise İsrail'in uluslararası arenada yok sayılması gerektiğini söyleyerek, "İsrail'in gerçekleştirmiş olduğu bu hain ve alçakça saldırının önüne geçilmesi, Akdeniz'in ortasında korsanlık yapmış olan hukuksuz İsrail'in uluslararası arenada yok sayılması gerekmektedir. İsrail bizim nezdimizde bir devlet olarak hiçbir zaman yer almamıştır, bundan sonra da almayacaktır" ifadelerini kullandı.
Birçok vatandaşın Türk ve Filistin bayrakları ile katıldığı protestoda; "Hepimiz Mehmet'iz, İsrail'e yeteriz", "Kahrolsun ABD", "Hükümet uyuma, insanımıza sahip çık", "İsrail köpeği, eceliniz olmayalım", "Hamas'a selam, direnişe devam" yazılı pankartlar açtı. Ayrıca tekbir eşliğinde sloganlar atılarak İsrail protesto edildi.
Yapılan konuşmaların ardından yardım gemilerine yapılan saldırı sonucu hayatını kaybedenler ile Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehit olan askerler için hatim duası okundu. Gemide bulunan Sivaslının kimliği ise açıklanmadı.