BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,91
ALTIN 2.803,94
HABER /  DÜNYA

İsrail katiline 'madalya' takacak!

6 Türk'ü öldüren İsrail askerine 'sivilleri ne güzel öldürdün' madalyası takılacak!

Abone ol

Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda 6 Türk’ü öldüren İsrailli asker ülkesinde adeta “kahraman” muamelesi gördü. “Yapmam gerekeni yaptım” diyen askere madalya takılması planlanıyor.

Gazze’ye yardım taşıyan filoya saldıran İsrail askerleri basının karşısına çıktı. İsrail basınının en önem verdiği asker ise Mavi Marmara’ya helikopterden 15’inci sırada inen başçavuş S. oldu. Bu ilgi nin nedeni de saldırıda ölen dokuz kişiden altısının S.’nin silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmesiydi. İlk günden beri saldırıya övgüler düzen sağcı Jerusalem Post gazetesine konuşan başçavuş S. olayı şöyle anlattı:

ALTISINI DA BEN ÖLDÜRDÜM

“BlackHawk helikopterden iple aşağıya inen 15’inci ve son askerdim. İndiğimde 3 askerin yaralı olduğunu gördüm. Biri göğsünden biri de dizinden vurulmuştu. 3’üncüsü ise kafasına demir çubukla aldığı darbe sonucu yerde yatıyordu. Tam bir savaş alanı gibiydi. Karşımdaki militanlardan biri arkadaşımın silahını almış, kafasına tutuyordu. Hemen yaralılarımızı alıp geminin köşesine getirdik ve tedavi etmeye başladık. Bu arada yaralı askerlerimizin çevresinde bir çember oluşturduk ve onları korumaya başladık. O anda 9 mm’lik Glock silahımı çıkardım ve ateş etmeye başladım. Sadece ben 6 kişiyi o silahla öldürdüm. Arkadaşlarım da 3 kişiyi daha öldürdüler. Başka çaremiz yoktu, üzerimize gözlerinde öldürme isteğiyle geldiler. Ne yapmam gerekiyorsa, neyin eğitimini aldıysam onu yaptım. Şimdi normal bir şekilde hayatıma devam edeceğim.” Jerusalem Post, İsrail ordusunun 6 kişiyi öldüren bu askere kahramanlık madalyası vermeyi düşündüğünü yazdı. Askerin komutanı yarbay T. de gazeteye “Bu asker harika bir iş yaptı. Hem durumu kontrol altına aldı hem de 6 teröristi öldürme başarısını gösterdi” dedi.