BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,61
ALTIN 2.908,77
HABER /  DÜNYA

İsrail HİTLERi bile aratıyor

Hüseyin Tanrıverdi: Kana'daki katliam Hitler'i bile aratır nitelikte

Abone ol

Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “son olarak Kana'da gerçekleştirilen ve akıllara durgunluk veren katliamın, Hitler'i bile aratır nitelikte” olduğunu belirtti.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in 25 Hazirandan bu yana Filistin'e yaptığı hava ve kara saldırılarında, 178 kişinin öldüğünü, 574 kişinin de yaralandığını anımsattı.

İsrail'in, BM, ABD ve batılı ülkelerin desteğiyle Ortadoğu'da terör estirdiğini, yaptıklarının, kendisini nasıl bir sonuca iteceğini yakın bir gelecekte göreceğini belirten Tanrıverdi, böylesine insanlık dışı bir vahşetin tarih boyunca görülmediğini vurguladı.

Son olarak Kana'da yapılan ve akıllara durgunluk veren katliamın, ”Hitler'i bile aratır nitelikte” olduğunu belirten Tanrıverdi, ”Henüz dünyayı bile tanıyamadan hayata bombalarla, füzelerle veda eden masum yavruların suçu sadece savaştan kaçmak ve Müslüman olmaktı” dedi.

Tanrıverdi, İsrail ve yandaşlarının, “akıttıkları masum insanların kanında boğulacağını” ifade ederek, İsrail halkı ve batılıların dahi tahammül sınırlarını aşan bu saldırıların, insanlık tarihinin en acı ve en vahşi saldırıları olarak anılacağını dile getirdi. Tanrıverdi, şunları kaydetti: “Barıştan, demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından bahsedenlerin yaptıklarından sonra artık bir daha bu kelimeleri ağızlarına almaması gerekmektedir. Açıkça bir soykırım ve mezalim yaşanan Ortadoğu'da BM'nin kınamada dahi bulunamaması BM'nin söz konusu İsrail olunca kuruluş ilkelerini bile elinin tersiyle itmesi, BM'nin kendi personeline dahi sahip çıkamaması, yapılanmasının yeniden sorgulanmasının ve kuruluş ilkelerinin yeniden gözden geçirilmesinin zamanının geldiğini ortaya koymaktadır. İnsanlığa karşı işlenen böylesine bir vahşeti ile sadece üzüntüyle karşılamak insanlık ayıbıdır. Filistin ve Lübnan halkları insanlığa yardım çağrısında bulunurken, yağan bomba ve füzeler onların değil insanlığın üzerine düşmektedir.”