BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,61
ALTIN 2.920,48
HABER /  GÜNCEL

İsrail-Gazze sınırında çatışma

İsrail ordusu, Gazze sınırı geçip bir İsrail askerini öldüren Flistinlinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Abone ol

Gazze-İsrail sınırında meydana gelen çatışmada bir Filistinli ile bir İsrailli asker öldü.

İsrail askeri yetkilileri, sınırdaki güvenlik bariyerini aşan bir Filistinlinin İsrail askerlerine ateş açtığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Filistinli de açılan karşı ateşte öldürüldü.

Olayın sabahın erken saatlerinde meydana geldiğini bildiren BBC muhabiri Jon Donnison, İsrail askerlerinin güvenlik bariyerine yaklaşan Filistinlilere ateş açmasının ender bir olay olmadığını; ancak bir Filistinlinin bariyeri aşmasının ve bu sırada bir de İsrallinin ölmesinin ender rastlanan bir olay olduğunu belirtiyor.

Muhabirimiz, olay sırasında bölgede yoğun bir sis olduğunu, bu sayede Filistinlinin bariyer ötesine daha kolay geçmiş olabileceğini aktarıyor.

İsrail medyasında çıkan haberlere göre, olay Kissufim geçiş noktasında meydana geldi. Önce ateş açan sonra da öldürülen Filistinlinin bir militan gruba bağlı olup olmadığı bilinmiyor.

Güney İsrail'de yaşayanlar, olay hakkında Associated Press ajansına yaptıkları açıklamalarda, sabahın erken saatlerinde ateş sesleri duyduklarını, havada da İsrail helikopterlerinin dolaştığını anlattılar. Tankların da Gazze yönüne ateş açtığı ve bunun sonucunda tarlaların yanmaya başladığı belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze ve İsrail arasındaki sınır bölgesinde girişlere izin vermiyor. İsrail askerleri bölgede düzenli olarak devriye geziyor; Filistinlilerin sınıra yaklaşması halinde ateş açılıyor.