BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

İsrail büyükelcisine en sert tepki

HÜRPARTİ lideri Yaşar Okuyan İsrail büyükelçisinin Telaviv'e yollanmasını istedi.

Abone ol

HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, ''Türkiye derhal büyükelçisini çekmeli ve İsrail'in Ankara'daki büyükelçisinin eline bavulu verip, Telaviv'e yollamalıdır'' dedi. Okuyan, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in masum sivilleri katlettiğini ifade ederek, şunları kaydetti: '

'Yaklaşık 20 günden bu yana 700'e yakın masum insanı, Filistin'de ve Lübnan'da dünyanın gözü önünde katleden İsrail, bugün de Lübnan'da 22'si çocuk, çoğunluğu kadın 55 kişiyi öldürmüştür. ABD'den gönderilen özel yapım bombalarla sığınakta bulunan bu 55 masum insanın katledilmesi hiçbir gerekçeye konu dahi edilemez. Bu cinayetlerin sorumlusu İsrail ve ona sonuna kadar destek olan ABD'dir. Bu katliamlara susmak suretiyle katkı sağlayanların başında ise BM ve Arap ülkeleri gelmektedir. Türkiye'de iktidarı elinde bulunduran AKP de bu katliamları seyretmekle meşguldür.

İsrail'in kadın, çoluk çocuk demeden sivil insanlara karşı yürüttüğü acımasız saldırı ve katliamlar karşısında Türkiye'nin çok net ve sert bir tepki ortaya koyması zorunludur. Türkiye derhal büyükelçisini çekmeli ve İsrail'in Ankara'daki büyükelçisinin eline bavulu verip, Telaviv'e yollamalıdır.'' Okuyan, açıklamasında ayrıca ''asgaride bunu yapmayan AK Parti hükümetinin, bu katliamların manevi sorumluluğunu da yüklenmiş olacağını'' savundu.