BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

İsrail Başbakanı Olmert Nasrallaha yüklendi

İsrail kamuoyunda eleştirilen Olmert Hizbullah lideri Nasrallah'a yüklendi.

Abone ol

Lübnan'a yönelik 34 gün süren saldırıların ardından Hizbullah ile yürüttüğü bu savaşta yaygın biçimde başarısız olarak nitelenen İsrail'in Başbakanı Ehud Olmert, amaçlarına ulaştıkları görüşünü yineledi.

Olmert ayrıca, "Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın hala sığınağında saklanırken zafer ilan edemeyeceği" ifadesini kullandı. Ehud Olmert, "Sığınağından çıkmayan birisi kazandığını düşünen bir kişi değildir" dedi ve İsrail'in, Lübnan ordusunu, İsrail-Lübnan sınırına konuşlanmaya zorlama amacına ulaştığını söyledi.

Nasrallah, savaşın ardından banttan yayımlanan bir televizyon konuşmasında, Hizbullah'ın ''stratejik, tarihi bir zafer kazandığını'' savunmuştu. Hizbullah liderinin hala büyük güvenlik tedbiri aldığı ve savaşın başladığı 12 Temmuzdan bu yana hiç kamuoyu önüne çıkmadığı kaydediliyor.

İsrail 34 gün süren Lübnan saldırılarının ardından, savaşa gerekçe gösterdiği kaçırılan İsrail askerlerinin salıverilmemesi ve kısmen ordunun Hizbullah'ı bastıramaması ve Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine roket saldırılarını durduramaması nedeniyle yaygın olarak savaşta başarısız olarak nitelenmişti. Lübnan'da ateşkesi sağlayan BM'nin çatışmaların durdurulması kararı, Lübnan'ın güneyine 15 bin Lübnan askeriyle birlikte 15 bin kişilik BM gücü konuşlandırılmasını öngörüyor.