BIST 9.774
DOLAR 34,04
EURO 37,86
ALTIN 2.801,70
HABER /  GÜNCEL

Ispartada söylenti depremi

Isparta'da yayılan 1 saat içinde çok büyük deprem olacak söylentisi vatandaşların korkusunu artırdı, okullar boşaltıldı...

Abone ol

Isparta'da saat 12.57'te 4.2, saat 13.06'da da 4.3 büyüklüğünde, merkez üssü Gelendost olan 2 deprem daha meydana geldi. Vatandaşların tedirginliğinin iyice arttığı Isparta Merkez, Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde, okullar boşaltılmaya başlandı. Okullara giderek çocuklarını yanlarına alan aileler, araçlarının içerisinde korku ve heyecan içinde bekledi. Isparta'da yayılan ‘1 saat içinde çok büyük deprem olacak’ söylentisi vatandaşların korkusunu artırdı. Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi'ndeki hastaların ise tamamen boşaltıldığı belirtildi.

OKULLAR SERBEST
Isparta Vali Yardımcısı Atilla Durmuş, şu an için okulların tatil edilmesinin söz konusu olmadığını, ancak müdürleri arayıp talimat verdiklerini anlattı. Durmuş, “Okullar tatil edilmedi, ancak serbest bıraktık. Bu sıkıntı ve streste zaten ders yapılmaz. Okulda kalmak istemeyen öğrencileri aileleri gelip alıyor. Ama sarsıntı devam ederse okulları tatil edebiliriz'' dedi.

ANONS HAZIRLANIYOR
Vatandaşların tedbirli olması, ancak dedikodulara meyil vermemesi, paniğe kapılmaması gerektiğini vurgulayan Durmuş, kriz masası olarak bu yönde de bir anons hazırladıklarını kaydetti. Durmuş, anonsun bir süre sonra hoparlörlerden duyurulacağını söyledi.