BIST 10.001
DOLAR 35,33
EURO 36,49
ALTIN 3.034,89
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta'da neştersiz ameliyat dönemi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Alim Koşar, üroloji ameliyatlarında uyguladıkları yöntemle ilgili bilgi verdi.

Abone ol

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar; böbrek, idrar yolları, prostat ve idrar torbası hastalıkları ameliyatlarında uyguladıkları ‘Laparoskopi’ yöntemi ile hastaların hiçbir ağrı yaşamadıklarını belirterek, “Bu yöntem SDÜ ile birlikte Türkiye’de çok az merkezde yapılabiliyor” dedi.

SDÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar, ürolojinin cerrahi bir branş olduğunu belirterek, böbrek, idrar yolları, prostat ve idrar torbası hastalıklarına cerrahi tedavi uygulandığını söyledi. Bu tip hastalıklarda Laparoskopik cerrahi yöntem uygulandığını da sözlerine ekleyen Prof.Dr.Koşar, “Bu cerrahi yöntemde Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa başta gelmekte. Fakat ülkemizde de dünyadaki gelişmelere bağlı olarak, bu cerrahi yöntemlerinde büyük gelişmeler oldu. Bizim kliniğimizde de son zamanlarda böbrek tümör cerrahisinde büyük oranda Laparoskopik yöntem uygulanmakta” dedi.

Açık ameliyatlarda, hastaların ameliyat sonrası sıkıntı çektiklerini ifade eden Prof.Dr.Koşar, “Hastanın iyileşme periyodu uzamaktaydı. Plastik cerrahi komplikasyonları daha fazla oluyordu. Laparoskopik yöntemde hastanın hiçbir yeri kesilmeden ameliyat ediliyor. Çabuk iyileşiyor. Özellikle böbrek üstü bezi tümörlerinde, böbrek üstü bezi açık ameliyatla bile zor ulaşabilen bir bölge. Bu tümörlerde de Laparoskopik yöntemi başarı ile uyguluyoruz. Laparoskopik yöntemle böbrek çıkım darlıklarını düzeltebiliyoruz, prostat tümörlerinde başarılı sonuçlar alıyoruz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Koşar, Laparoskopi yönteminin Türkiye’de çok az merkezde uygulanabildiğine dikkat çekerek, “Bu ameliyatlar hastanemizde çok başarılı bir şekilde uygulanmakta. Hastalarımızın bunu bilerek başka yerlerde, başka ülkelerde bu tedavi aramasına gerek yok. Böbrek üstü bezinin tümörlerinde, böbrek çıkım darlıklarında, böbrek tümörlerinde, prostat tümörlerinde, kanallardaki taşlarda bu yöntemi uygulayabilmekteyiz” dedi.