BIST 9.625
DOLAR 34,58
EURO 36,21
ALTIN 2.964,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Isparta elması Amasya'ya rakip olacak

Birbirinden güzel gülleri ile ünlü Isparta yeni bir ürünü ile de ülke çapında markalaşmayı hedefliyor.

Abone ol

Türkiye'de üretilen elmanın yüzde 20'sini karşılayan Isparta, tescil ettirdiği elmasıyla ülke çapında markalaşmayı hedefliyor.

Isparta Ticaret Borsası (ITB) Başkanı Ahmet Adar, gülünden sonra elması da tescil ettirdiklerini söyledi.

Isparta elmasının rengi, kokusu ve aroması ile diğer elmalardan farklı olduğunu ifade eden Adar, bundan sonra piyasada 'Isparta elması' adıyla yer bulmak istediklerini belirtti.

Yüksek üretim potansiyeline sahip yöre elmasının hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Adar, "Isparta'da bu sezon 600 bin ton elma üretildi. Yeni dikilen elma ağaçlarıyla birlikte önümüzdeki yıllarda bu üretim daha da artacaktır. Ancak bu markalaşma sürecinde elma piyasasının oluşmasına ihtiyaç var" dedi.

Adar, elmacılık üzerinde ciddiyetle durduklarını yeni üretim alanlarıyla birlikte üretimin 800 bin tonu bulmasını beklediklerini ifade ederek, "Yüksek üretim değerine sahip elmanın satılması için pazar arayışı içindeyiz. Ürünlerimizi 'Isparta elması' olarak tescillendirdik. Isparta elmasının markalaşma sürecinde bir elma piyasasının oluşması lazım. Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Meclis Başkanımız ve Milletvekillerimizle görüşerek tüketimin özendirilmesi için destek istedik" diye konuştu.

ISPARTA ELMASI GÖL SUYU İLE BESLENİYOR
Isparta elmasının diğer elmalardan farklı olduğuna işaret eden Adar, elmalarının göl suyundan beslenmesi ve Türkiye'nin en iyi soğuk hava depolarında saklanmasından dolayı daha lezzetli olduğunu aktardı.
Bundan dolayı Isparta elmasının henüz dalından koparılmış gibi durduğuna değinen Adar, rengini, aromasını hep muhafaza ettiğini anlattı.

Adar, 'Isparta elması' adında diğer illerde farklı ürünlerin satışını yapanların olduğunu belirterek, Isparta elmasını markalaştırarak bunun önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Elmanın para etmemesinden yakınan Adar, elmanın kilosunun 1,5 liradan satılan bir kuru soğan kadar değeri olmadığını değindi.