Isparta Belediyesi su satış işine girdi. Doğal kaynak suyunun ismi ise ilginç: Karpuz.
Abone olIsparta Belediyesi, Andık suyunu "karpuz" adıyla satacak. Çevre ve Orman Bakanlığı, Isparta Belediyesi'nin Andık Deresi doğal kaynak suyunu şişeleyerek "karpuz" markası ismiyle satışına izin verdi.
Bakanlık, yapacağı tesis için belediyeye orman arazisini 49 yıllığına tahsis edecek.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ispartalıların 'Karpuz Çeşmesi' diye bildikleri suyun çıkışının Andık Deresi olduğunu belirterek, bu suyun şişelenmesi yönünde proje hazırladıklarını söyledi.
Çevre ve Orman Bakanlığı'na bir yıl önce yaptıkları başvurunun kabul edildiğini ifade eden Günaydın, "Bu suyun şişelenerek ekonomiye kazandırılması için bir su fabrikası kuracağız. 'Karpuz' markası adı altında şişelenerek satışa sunacağımız su fabrikasının maliyeti 4 milyon lirayı buluyor. Bunun bir kısmını belediye kaynaklarından, bir kısmını da başka kaynaklar oluşturarak temin etme noktasına gideceğiz" dedi.
Yapılacak tesis için talep ettikleri orman arazisinin 49 yıllığına kendilerine tahsis edileceğini ifade eden Günaydın, mayıs ayı içerisinde temeli atılacak olan fabrikanın 35 kişiye de iş imkanı sağlayacağını kaydetti.
Günaydın, Andık Deresi suyunun yıllardır boşa aktığını hatırlatarak, şunları ifade etti:
"Suyun analizlerini yaptırdık. Son derece olumlu sonuçlar aldık. Uzmanlar tarafından onaylanan suyu küçük ve damacana olarak şişeleyerek piyasaya sunacağız. Günde 12 bin adet 0,5 litre şişe, 3 bin adet 5 litre şişe ve 3 bin adet 20 litre damacana şişe üretmeyi düşünüyoruz."
Andık Deresi suyu 1943-1948 yılları arasında 2. Dünya Savaşı sırasında Isparta'ya yerleşen Alman bilim adamları tarafından şehir merkezine getirildi.