BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

İspanyol hakime Türk cezası

Garzon, yanlışlıkla iki Türk uyuşturucu kaçakçısını serbest bırakmasından dolayı disiplin cezası verilmesi istendi.

Abone ol İspanya'da terör ve uluslararası suç örgütleriyle ilgili davalara bakan Ulusal Mahkemenin ünlü hakimi Baltasar Garzon'a, yanlışlıkla iki Türk uyuşturucu kaçakçısını serbest bırakmasından dolayı disiplin cezası verilmesi istendi.

Erden Varan ve Şahin Eren adlı Türk vatandaşları, 10 temmuz 2006 tarihinde İspanya'da 13 kilogram eroinle yakalanırken, tutuklu yargılanma sürelerinin uzatılmasında yanlışlık yapılmasından dolayı 16 Temmuz 2008 tarihinde serbest bırakıldılar ve bir süre Madrid'de serbest dolaştıktan sonra yeniden cezaevine döndüler.

Hakimler Yüksek Kurulu, Garzon'a bu usulsüzlükten dolayı hafif disiplin cezası verilmesini istedi. Garzon'un bir uyarı cezası alabileceği ya da 300 Avro para cezasına çarptırılabileceği ifade ediliyor.

İspanyol basını, söz konusu iki Türk'ün yakalanmasından 8 gün sonra biri Türk, biri Hırvat, 10'u İspanyol toplam 12 kişinin 30 kilodan fazla uyuşturucuyla yakalandığını ve bunun İspanya'da son dönemlerde uluslararası uyuşturucu çetelerine karşı gerçekleştirilen en büyük operasyon olduğunu yazdı.

Basın, yanlışlıkla serbest bırakılan Erden Varan ve Şahin Eren firar etselerdi Garzon'a verilecek cezanın çok daha ağır olacağını belirtti.