İsmet Özel kaç yaşında hastalığı ne İsmet Özel'e ne oldu?
Türk edebiyat dünyasının sevilen isimlerinden biri olan şair ve yazar İsmet Özel kimdir, kaç yaşında ve İsmet Özel'e ne oldu soruları bugün araştırıldı. Edebiyatımızın başarılı isimlerinden biri olan İsmet Özel kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma alındı. Peki 75 yaşındaki şair İsmet Özel'in şiirleri kitapları nelerdir?
Abone olEdebiyatımızın tanınan ve ünlü isimlerinden biri olan İsmet Özel kalp krizi geçirdi ve yoğun bakıma kaldırıldı. 75 yaşındaki şair İsmet Özel'in hayatıise merak edildi. Aslen Kayserili olan İsmet Özel, evli ve dört çocuk babası, iki çocuk dedesidir.Peki İsmet Özel'in şiirleri, kitapları, eserleri nelerdir?
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, şair İsmet Özel'in kalp krizi geçirdiğini duyurdu. "Yaşayan en büyük Türk şairi" olarak bilinen İsmet Özel İstiklal Marşı Derneğinin de kurucu başkanı...
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şair İsmet Özel'in kalp krizi geçirdiğini duyurdu.
Kerem Kınık yaptığı açıklamada, "Kalp krizi sonucu Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Koroner Yoğun Bakıma kaldırılan Şair İsmet Özel'e Mevladan acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.
İSMET ÖZEL KİMDİR: 19 Eylül 1944 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kastamonu, Çankırı ve Ankara'da tamamlar. Öncelikle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde okuduysa da mezun olacağı okul Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı olacaktır. On sekiz yıl Devlet Konservatuarı'nda Fransızca okutmanlığı yapar, ilk şiiri 1963'de Yelken Dergisi'nde yayınlanır.
1963 yılında muhtelif dergi ve gazetelerde yayımladığı şiirlerle dikkati çeker. Bu tarihle birlikte İsmet Özel; yazın, düşün ve sanat dünyasındaki serüvenine başlamıştır. İlk kitabı Geceleyin Bir Koşuyu 1966 yılında, büyük yankılar uyandıran ikinci kitabı Evet, İsyanı ise 1969 yılında da yayımlar. 1970 yılında yakın arkadaşı Ataol Bahremoğlu ile birlikte Ant ve Halk Dostları dergilerini çıkarır.
1975 yılından itibaren tasavvufa yönelen İsmet Özel 1977'de Yeni Devir gazetesinde günlük fıkralar yazar, yine aynı gazetede Abdullah Çıdamlı müstear ismi ile çeviriler yapar, Pazar günlerine özel kültür sayfaları hazırlar.
1985 yılında Milli Gazete'de Cuma Mektupları'na, 1997 yılında Yeni Şafak Gazetesi'ndeki günlük fıkralarına başlar. Yazdığı deneme kitabı Taşları Yemek Yasak ile Türkiye Yazarlar Birliği Deneme ve 2005'de üstün hizmet ödülünü kazanır. 1995'de Şilili Ozan Gabriela Mistral nişanı alır. Siyasi yazıları 2003 yılına dek kısmi aralıklarla çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanmıştır. Halen İstiklal Marşı Derneği'nin genel başkanlık görevini yerine getirmektedir.
Evli ve dört çocuk babası, iki çocuk dedesi İsmet Özel, Çengelköy'deki evinde düşünce ve sanat hayatına devam etmektedir.