İSMEK’in halka yönelik seminerlerinin bu seferki konusu Kutlu Doğum Haftasıydı. İsmail Lütfü Çakan konuşmacıydı.
Abone olİstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK’in halka yönelik seminerlerinin bu seferki konusu Kutlu Doğum Haftasıydı. Prof. Dr. İsmail Lütfü Çakan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Kadırga Kültür Merkezi’nde düzenlenen organizasyona, İSMEK Fındıkzade Müzik Okulu usta öğreticileri tarafından verilen konser renk kattı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülkemizde ve yurt dışında 1989 yılından bu yana Kutlu Doğum Haftası programları düzenleniyor. İlahi vahyin son ve tamamlayıcı halkası İslâm’ın ve onun peygamberi Hz. Muhammed'in insanlığa çağrısını doğru ve etkin bir şekilde tanıtmak, Hz. Peygamber sevgisi etrafında toplumumuza birlik ve beraberlik mesajları sunmak amacıyla hafta boyunca çeşitli seminerler, yarışmalar ve anma programları düzenleniyor.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İSMEK tarafından düzenlenen seminerde Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan bir konuşma yaptı. Çakan “Kutlu Doğum haftası denildiğinde, Hz. Peygamberi anmak, O’nun temsil ettiği aşkın değerler bütününü tanımak ve hayatımıza ışık tutan bir meşale yapabilmek çabası akla gelir. O rahmet ve sevgi peygamberiydi. Yaratılanı yaratandan ötürü sevmek ve merhamet etmek onun sünnetidir. Nitekim Kâinatın Efendisi, ‘İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız’ demiştir. Hz. Muhammed (S.A.V) Mekke yıllarında tebliğ görevini yapıyordu. Anlayışsız davrananlara dua etmekten başka çaresi yoktu. Müslümanlar her zaman ölüme hazır olmalıdır. Her insana İslamiyet’i tebliğ etmek zorundayız. Hiçbir zaman kimse kimseyi silah zoru ile tebliğ etmez. Peygamber Efendimiz gerektiğinde merhamet peygamberi, gerektiğinde savaş peygamberidir. Müslümanın duruşu her zaman her yerde belli olması gerekiyor. En büyük çevreci Hz.Muhammed (S.A.V.)’dir” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. İsmail Lütfi ÇAKAN Kimdir?
1945 yılında Samsun Ladik’te doğdu. 1966 da Kayseri İmam-Hatip Okulunu, 1970 de İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü nü bitirdi. Mezuniyetinden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ nde ki görevine, Yüksek İslâm Enstitüsü döneminde, 1977 yılında asistan olarak başladı. Hadislerde Görülen İhtilaflar ve Çözüm Yolları: Muhteliful-hadîs İlmi adlı doktora tezini 1982 yılında Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi’nde tamamladı. 1987 yılında doçent, 1993 yılında profesör unvanını aldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hadis kürsüsü başkanlığı görevini yürüttü.