BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

İsmail Ceme veda günü

Eski dışişleri bakanlarından İsmail Cem, sade bir törenle uğurlandı. Cem'in cenazesi siyasileri buluşturdu.

Abone ol

Cem'in Türk bayrağına sarılı naaşı, polisler tarafından omuzlara alınarak taşındı. Cenazeyle birlikte camiye gelen Cem'in eşi Elçin ile oğlu Kerim Cem, kızı İpek Cem Taha, damadı ve gelini cami bahçesinde oluşturulan bölümde taziyeleri kabul etti. Aileye baş sağlığı dileğinde bulunmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu.

Bu arada caminin bahçesinin çeşitli yerlerine, aşırı talep nedeniyle taziye defterleri açıldı.


Teşvikiye Camii'ndeki tören oldukça sadeydi. Bakanlık yaptığı için devlet töreni ile kaldırıldı. Cenazesi Türk bayrağına sarıldı. Ancak ailesinin isteğine uygun olarak mümkün olduğu kadar sade bir tören yapıldı. Cenazesi top arabası ile taşınmadı... 

SİYASİLER BULUŞTU


Siyasetin uzlaştırıcı ismi İsmail Cem cenazesi ile de birleştirici oldu.  Cem'in cenaze namazında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz  Baykal, DSP lideri Zeki Sezer, DYP lideri Mehmet Ağar ve TBMM başkanı Bülent Arınç saf tuttu.


Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da Hindistan ziyaretini iptal ederek, "dostum" dediği İsmail Cem'i uğurlamaya gelmişti. 


Cem, öğle namazını takiben kılınan cenaze namazının ardından alkışlarla Teşvikiye Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı. İsmail Cem, Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verilecek. //