BIST 9.390
DOLAR 34,43
EURO 36,29
ALTIN 2.837,00
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İşletmelere en güçlü destek

Microsoft'tan 3 lansman bir arada. Microsoft Türkiye, sunucu işletim sistemlerinde yeni bir çağ başlattı.

Abone ol Microsoft Türkiye, dünyanın en gelişmiş sunucu işletim sistemi Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008’’in  lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdi.

“Kahramanlar Aramızda” teması ile yapılan lansmanda konuşan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, “İşletmelere bugüne kadarki en güçlü bilişim teknolojisi altyapısını sunuyoruz” dedi.

Microsoft Türkiye, sunucu işletim sistemlerinde yeni bir çağ başlatan Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008’i ortak bir lansman ile tanıttı. Sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanı “Kahramanlar Aramızda” teması ile 12 Mart 2008’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan katıldı.

Etkinlikte, yeni platformun, Microsoft’un daha fazla verimlilik, hız, basitlik ve kullanışlılık üzerine inşa edilmiş dinamik bilişim anlayışının doğrudan bir yansıması olduğu vurgulandı ve lansmanın bilişimin yol haritasını nasıl etkileyeceği açıklandı.

Yeni Uygulamalar için güçlü platform

Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ile birlikte en zorlu iş uygulamalarını yaratmak ve kullanmak için daha güvenli, daha dayanıklı ve esnek bir platform sunuyor. Yeni sunucu, yazılım geliştiricisi ve bilgi tabanından oluşan bu platformun sunduğu zengin kullanıcı deneyimi ile uygulamalar kolayca kurulabilir ve yönetilebilir hale geliyor.

Windows Server 2008 özellikle çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularında üstün bir performans sergileyerek, işletmelere ciddi bir verimlilik artışı getiriyor. Windows Server 2008’in içinde kurulu olarak gelen Hyper-V Sanallaştırma teknolojisi ile işletmelerin sistem değişiklikleri fiziksel ortamdan soyutlanıyor ve “sanal bir platform” yaratılıyor.

Microsoft SQL Server 2008 ise, Microsoft’un veri platformları için getirdiği “Her Yerde, Her Zaman, Sizin Veriniz” vizyonunda ileriye doğru atılmış çok önemli bir adım oluşturuyor.

Farklı tipte verilerin saklanmasını ve yönetilmesini kolaylaştırıyor; arama, analiz, raporlama, entegrasyon gibi, bu verilerden etkin ve verimli bir şekilde yararlanmayı sağlayan interaktif bir dizi hizmeti sunuyor.

Sistemin bir parçası olan Visual Studio 2008, yazılımcıların yüksek kalitede ve zenginlikte sonuçlar veren, birbirleriyle bağlantılı uygulamalar geliştirmesini mümkün kılıyor ve kurumların doğru ve etkin kararlar almalarını sağlayacak bilgiye ulaşarak analiz etmeleri için gerekli altyapı ve araçları sunuyor.

Visual Studio 2008 yazılım geliştirenlere .NET altyapısının farklı sürümleri için çözümler oluşturma olanağı sağlıyor. Böylece yazılımcılar, aynı uygulama geliştirme ana birimini kullanarak, .NET altyapısının, 3.5 dahil olmak üzere farklı sürümlerini kullanan çözümler geliştirebiliyor. Windows ve diğer işletim sistemi ortamlarında çoklu tarayıcı desteğiyle çalışan Microsoft Silverlight yeni nesil web uygulamaları için zengin kullanıcı deneyimi ve daha ileri seviyede etkileşim imkanları sunuyor. Böylece İnternet üzerinde XML tabanlı arayüzler ve .NET kodlama altyapısı kullanılarak daha hızlı uygulamalar geliştiriliyor.

Lansmana katılan “kahramanlar” arasında bilişime dünya çapında katkıda bulunan Türkler de yer aldı

Microsoft’un sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanı, “Kahramanlar Aramızda” teması ile yapıldı. Microsoft dünyanın her yerinde iş çözümleri ardında koşan çalışanları ve yenilikçi, yaratıcı çözümler geliştirenleri “kahraman” olarak nitelendiriyor. Amerika’da düzenlenen dünya lansmanına katılarak başarı öykülerini paylaşan binlerce kahraman arasında Türkler de yer aldı.

Lütfi Kırdar’da düzenlenen Türkiye lansmanına, ise, “TeamPlain Web Access” ürününü geliştiren ve geçen yıl Microsoft bünyesine katılan İzmir’li DevBiz firması kurucularından Hakan Eskici katıldı. Bu ürün, program geliştiricilerin her an her yerde uygulama geliştirme projelerine uzaktan erişebilmesini sağlayan web yazılımından oluşuyor. Geliştirilen sistemle herhangi bir bilgisayar üzerinden, merkezdeki sunucuya ulaşılıp, yazılımlar hakkında son durum bilgileri alınabiliyor. Bir program yüklemeye gerek kalmıyor.

Microsoft’un küresel düzeyde bir çok merkezde gerçekleştirdiği yeni platform lansmanlarında ayrıca Microsoft Robotics Studio, IIS 7.0 ve Windows Medya Servislerini kullanan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin gerbildirimleriyle desteklenen RobotTurk adlı insansız uçan robotu geliştiren Türk mühendisler Oğuz Bayrakdar ve Ömer Çelik’in de isimleri ve girşimci projeleri de gündeme geliyor. Bu uçan kurtarma robotu, deprem gibi büyük doğal afetlerde, felaket bölgesinde ulaşılamayan alanlara giderek bölgeden topladığı görüntüleri bir merkeze aktarabiliyor.

RobotTurk, Microsoft’un küresel düzeyde gerçekleştirdiği lansmanlarda başarı öyküsü olarak tüm dünyaya aktarılıyor.

Etkinlikte ayrıca, yürütmekte oldukları gönüllü bilişime katkı çalışmalarıyla önplana çıkan Microsoft’un Most Valuable Professionals, Microsoft Student Partners üyeleri ve uzun yıllardır sistem uzmanlarına ve yazılımcılara yönelik hizmet sunan bağımsız kuruculardan oluşan Sitebuilders ve Yazgelistir ekipleri de bilişim kahramanı olarak yer aldılar.

“Üç üründen oluşan dinamik platform, bugüne kadar tüm işletmelere sunulan en güçlü bilişim teknolojisi altyapısını kuruyor”

Microsoft’un sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanını bir konuşmayla açan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan şunları söyledi:

“ İşletmelere akıllı, gelecek nesil, bütünleşik ve verimli bir platform yaratıyoruz. Üç üründen oluşan dinamik platform büyük veya küçük tüm işletmelere en gelişmiş ve güçlü bilişim teknolojisi altyapısını kuruyor. Windows Server 2008’in, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 ile birlikte hızlı geliştirme ve güçlü kullanıcı deneyimi, işletmelerin CRM ve ERP gibi
alanlardaki uygulamalarına yüksek verimlilik kazandırıyor. Aynı zamanda tüm iş uygulamalarının “yeni kuşak” İnternet ve çalışma ağı uygulamaları ile birlikte çalışmasına imkan vererek günümüzün bilişim kahramanları için sağlam, güvenli, güvenilir ve uyumlu, birlikte çalışabilir bir ortam sağlıyor. Bu ürünler şirketlerimizin Türkiye için daha fazla değer üretmesine ve ekonomideki verimliliğin artmasına ciddi bir katkı oluşturacaklar. Türkiye’nin bilişimle kalkınmasına büyük destek sağlayacaklar.”

Lansmanda konuşan Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy ise şunları söyledi:

“Sunduğumuz platform; iş zekası, sanallaştırma, bilgi koruma, güvenlik, veri denetimi ve İnternet özellikleri ile bilişim teknolojilerindeki hızlı dönüşüme katılmaları için işletmelere ve bilişim kahramanlarına sağlam bir altyapı sunuyor. Yeni ürünlerimizin kazandıracağı altyapı sayesinde artacak verimlilik ve rekabet avantajının Ortadoğu ve Afrika ülkeleri ekonomilerine çok ihtiyaç duydukları bir ivme kazandıracağına inanıyorum.”

Microsoft’un Lütfi Kırdar’da gerçekleşen lansmanda Fujitsu Siemens, Intel, HP ve Tradesoft Platin sponsorlar; Bilge Adam, Banksoft, Probil, Netron, Edutime, TT Net, Data Market, Proline ve VeriPark ise Altın Sponsorlar arasında yer aldılar.

Türkiye lansmanını, genç bilişimcilerin de bu heyecana ortak olabilecekleri, akademik dünyaya özel ve bölgesel olarak beş ilde düzenlenecek Üniversiteler Lansman etkinlikleri takip edecek. İller bazından düzenlenecek ve bir üniversite evsahipliğinde, bölgedeki tüm üniversitelerin katılımı ile gerçekleşecek etkinlikler 13 Mart’ta başlayacak ve sırasıyla İzmir, Kayseri, Ankara, İstanbul ve Trabzon’da Mart – Nisan aylarında düzenlenecek. Detaylı bilgiler ve kayıt için: www.bilisimkahramanlariaramizda.com/universitelansmanlari