BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA

İslami sol ezber bozacak

Müslüman sol hareketi medyanın önüne çıktı. ''Yeni Siyaset Girişimi'' sözcüleri merak edilen soruları yanıtladı.

Abone ol

Aralarında eski milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Mehmet Bekaroğlu ile bazı iş adamlarının da bulunduğu ''Yeni Siyaset Girişimi'' sözcüleri Ayhan Bilgen ile Bilkent Üniversitesi Ögretim Üyesi Nilüfer Arıak, Gordion Otel'de yaptıkları toplantıda hedeflerini açıkladılar ve soruları yanıtladılar.

''TÜRKİYE'NİN EZBERİNİ BOZACAĞIZ''
 ''Bu bir siyasi partileşme hareketi mi?'' sorusuna Mazlum-Der Genel Başkanı ve ''Yeni Siyaset Girişimi'' sözcüsü Ayhan Bilgen, ''Yol haritanız, eylem planınız nedir?'' sorusu üzerine Bilgen, ''Türkiye'nin ezberini bozacağımızı ifade ettik, kamuoyuna ilk yansıyan bilgiler; Bu ezber bozuldu, taşlar yerinden oynadı. Belki kafalar biraz karıştı ama doğru bir bakış açısı geliştirebilmek için önce kafalardaki ezberlerden kurtulmak gerek'' diye konuştu. 

''İSLAMİ SOL MUSUNUZ?''
''İslami Sol musunuz? Türkiye'de böyle bir alt yapı var mı?'' sorularına da Eski milletvekili Ertuğrul Günay da aynı soruya böyle bir tanımlama yapmadıkları yanıtını verdi. Günay, ''Biz her bakımdan farklı olma iddiasında olan yeni bir siyasal düşünce girişimiyiz'' dedi.