BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

İslam Papaya savaş ilan etti

İslam aleminden Papa'ya yönelik tepkiler batı basınında farklı yankılandı. İşte olaya bakışları:

Abone ol

İslam dünyasından yükselen tepkiler bugünkü İtalyan medyasında sürmanşetten yer aldı. Haberlerde Vatikan Başbakanı'nın "Papa üzgün" açıklamasıan rağmen, İslam dünyasındaki tepkilerin giderek büyüdüğüne işaret edildi. İşte medyadaki yorumlar:

Corriere della Sera gazetesi:
Gazete, İslam dünyasının Papa'dan özür beklemeye devam ettiğini belirtti.

La Repubblica gazetesi;
Gazete, Vatikan'ın açıklamasını, "İslam'ı incitmek istememiştim" manşetiyle duyurdu. Spotta ise "Papa, 'üzgünüm' diyor ama Vatikan'a yönelik tehditler sürüyor ifadelerine yer verildi. Gazete, Papa'nın Türkiye ziyaretinin riske girdiğini de yazdı.

IL Manifesto; Komünistlerin yayın organı Il Manifesto ise gerilimin Papa'nın yaptığı hatadan kaynaklandığını belirterek, "Onun suçu" diye manşet attı.

BARIŞ ADAMINA SAVAŞ

Sağ çizgideki gazetelerin ise İslam dünyasındaki eleştirileri ve tepkileri, "Papa'ya savaş ilanı" olarak sundular.
Il Giornale gazetesi; "İslam Papa'ya savaş ilan etti" demeyi yeğlerken, Il Tempo gazetesi ise "Barış adamına savaş" manşetini kullandı.

Observer: Papa tepkileri hak etti

The Observer gazetesi, "Bir bakıma, Papa tepkilere hak etti çünkü yanlış yaptığını biliyor olmalı" ifadesini kullandı. Yaşananları "medeniyetlerin çatışması" olarak değerlendiren gazete, bazı İslam liderlerinin tepkilerini eleştirirken de "Hosgörüsüzlüğü ancak akıl yenebilir" diye yazdı.