BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İslam Dünyasında birleşme

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği ilk resmi toplantısını Ihlamur Kasrı'nda gerçekleştirdi.

Abone ol

Toplantıda konuşan İDSB Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu, birliğin kuruluşunu 12 Aralık 2005'te tamamladığını belirterek, amaçlarının, İslam dünyası sivil toplum kuruluşları arasında sürdürülebilir gelişim, birlik ve koordinasyonu temin etmek olduğunu söyledi.

Sadıkoğlu, İslam dünyasındaki etkin ve güçlü vakıfları bir çatı altında toplayacak birliğin, tüm insanlığa faydalı olacak meyveler vereceğine inandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

''İslam dünyası arasında koordinasyonu temin edeceğiz. Bu birlik vesilesiyle uluslararası karar alma mekanizmalarında ve İslam dünyasıyla ilgili her platformda temsil imkanı kazanmış olacağız. Uluslararası karar alma mekanizmalarına akredite olarak İslam dünyası hakkında verilecek kararlara müdahil olacağız. Müdahale edemezsek bile hiç olmazsa sessiz, habersiz ve tepkisiz kalmayacağız.''

Sadıkoğlu, Müslümanlar'ın dünyanın pek çok ülkesine göç etmesi nedeniyle artık her yerin İslam dünyası olduğunu belirterek, ''Dünyanın neresinde olursa olsun her Müslüman'ın derdiyle dertlenmek ve bütün İslam dünyasının sesi olmak istiyoruz'' dedi.

Toplantıya, İDSB Türkiye Temsilcisi Ali Kurt'un yanı sıra Kuveyt, Mısır, Sudan, Suriye, Somali, Suudi Arabistan, Bahreyn, Bangladeş ve Filistin temsilcileri katıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu da İDSB'ye destek olmak amacıyla toplantıda bulundu.