BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Islak İmza’nın kitabı çıktı

Türkiye’nin bir yıldır tartıştığı İrticayla Mücadele Eylem Planı ve belgede bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzası ile ilgili kitap çıktı.

Abone ol

Türkiye’nin bir yıldır tartıştığı İrticayla Mücadele Eylem Planı ve belgede bulunan Kurmay Albay Dursun Çiçek’in imzası ile ilgili kitap çıktı.

Gazeteci Yazar Zübeyir Kındıra’nın kaleme aldığı ve Togan Yayınevi tarafından basılan ‘Islak İmza’ isimli kitapta, Türkiye’nin en ünlü belgesinin ve imzasının, perde arkasındaki çok özel bilgileri yer alıyor.

İmzanın ve belgenin gerçek olup olmadığına ilişkin bilimsel inceleme ve araştırmaların ayrıntılarının yer aldığı kitapta, belgenin ‘ne anlama’ geldiğinin, belgenin ortaya çıkmasıyla yaşanan sürecin perde arkası bilgileri de bulunuyor. Kitapta, Albay Çiçek ve ailesinin bu bir yıl içinde yaşadığı çok özel anlar da anlatılıyor.

Emniyet Teşkilatı içindeki cemaat örgütlenmesinin belgelerle anlatıldığı Fethullah’ın Copları isimli araştırma kitabının da yazarı olan Kındıra, ‘Islak İmza’ kitabında da belgeler ve tanıklara dayanarak, ilginç tespitlerde bulunuyor.

“Belgenin aslında ne dediği ve kime yaradığına ilişkin bilgilerin de anlatıldığı Islak İmza isimli kitapta, “Belge neden askeri formata uymuyordu?”, “Belgeye ilişkin ilk inceleme raporunu hangi kurum verdi ve ne dedi?”, “Belge kaç kez incelendi?”, “Çift kilitli dolap neredeydi ve kırıldı mı?”, “Belgeyi dosyadan aldığını söyleyen ihbarcının yalanı hangi raporla belgelendi?”gibi sorulara da ayrıntılı yanıtlar veriliyor.

1.100 sayfalık İddianamesi Ergenekon Savcılarınca geçen günlerde verilen belge ile ilgili kitapta yer alan ilginç ayrıntılar var.

“Albayın şok olduğu günün ayrıntıları, evindeki tabancanın kaydı, avukatı yokken kime güvenip, kapısını açtığı, küçük kırmızı defterin sırrı, Ergenekon Savcılarını şok eden eldiven olayı, sorguya neden geç gittiği, neden “Bu olmamalıydı’ dediği ve kendi gözyaşlarına dokunduğu anı, Koltukaltlarından kan akan subayı, Savcı ile Albay sorguda neden Titanic tartışması yaptıkları, Saate bakan Komutanının beklediği haberi, İmzanın ve parmak izi analizlerinin belgeli ayrıntıları” gibi konuların da yer aldığı kitap 26 Nisan Pazartesi günü satışa sunuldu.