BIST 9.932
DOLAR 34,11
EURO 38,15
ALTIN 2.871,01
HABER /  GÜNCEL

İskoç turist sefilleri oynuyor

Dünya turuna çıkan İskoç turistin Türkiye turu kabusa döndü. Eşyaları çalınan Hallagan beş parasız kaldı.

Abone ol

Bisikletiyle dünya turuna çıkan İskoçyalı turist Keith Hallagan (40), Mersin'deki gezisi sırasında çalınan bisikleti ve bisikletindeki çantada bulunan babasına ait külleri sokak sokak gezerek arıyor.

Turistin bisikletle birlikte özel eşyası da kaybolduğundan beş parasız kaldığı ve pasaport süresinin dolmak üzere olduğu öğrenildi. Mersin Tren Garı'ndan Adana'ya gitmek üzere bilet almak için içeri girdiği sırada dışarıda bıraktığı bisikleti çalınan Hallagan'ın "bisikleti ve babasının küllerinin" bulunacağı umuduyla bekleyişini sürdürüyor.

Hallagan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk polisinin kendisine gereken ilgiyi gösterdiğini söyledi. Bir an önce bisikletinin bulunmasını isteyen Hallagan, modeli oldukça farklı olan bisikletini bulabilmek umuduyla sokak sokak gezdiğini ifade etti.

Babasının hayallerini gerçekleştirmek için Hallagan, yaklaşık 3 yıl önce hayatını kaybeden deniz askeri babasının "dünya turu" hayali bulunduğunu söyledi. Babası öldükten sonra gelenekleri gereği babasının küllerinin annesi ve kız kardeşi tarafından denize atılmak istendiğini anlatan Hallagan, "Babamın hayalini annem ve kız kardeşime anlatarak, onun hayalini külleriyle birlikte gezerek gerçekleştirebileceğimi söyledim. Önce itiraz etmelerine karşın izin verdiler. Bunun üzerine 2 yıl önce yola çıktım" dedi.

İskoçya'dan dünya turu için yola çıkarak, Belçika, Almanya, Fransa, Yunanistan, Mısır ve Kıbrıs'ı gezdikten sonra Mersin'e geldiğini ifade eden Hallagan, şöyle konuştu: "Bisikletimdeki çantada pasaportumun yanı sıra, fotoğraf makinesi, kamera, GPS cihazı ve çeşitli özel eşyam vardı. Ama her şeyden önemlisi de benim en önemli anılarım, çantamda ölen babamın külleri de vardı.

Külleri, babamın hayalinin gerçekleştirebilmek için gittiğim ülkelerde beğendiğim yerlere atıyordum. Kaybettiğim her şey için çok üzülüyorum. Ama beni en çok üzen babamın küllerinin de çalınması. Bir an önce bisikletimin ve babamın küllerinin bulunmasını istiyorum. Eğer bulunmazsa babamın mezarını Mersin'de kabul edeceğim."

"Help me please"

Pasaportu çalındığı için başvurduğu karakolda kendisine 6 günlük geçici bir belge verildiğini belirten Hallagan, "Türk polisi mağduriyetim karşısında bana çok yardımcı oldu. Fakat, Ankara'ya gidip yeniden pasaport çıkarmam gerekiyor. Bunu da hiç param kalmadığı için nasıl yapacağım bilmiyorum" dedi. Aynı zamanda Greenpeace üyesi de olan Hallagan, yetkililerin yanı sıra Greenpeace üyelerine de konuşma arasında sürekli "Help me Please" (Bana lütfen yardım edin) çağrısında bulundu.

Parası olmadığı için 3 gündür aynı elbiseleri giymek zorunda kaldığını ifade eden Hallagan, "Biz her sabah banyo yapar ve elbiselerimizi günlük değiştiririz. Düştüğüm bu zor durumdan dolayı 3 gündür bu kirli elbiseleri üzerimde taşımak zorunda kaldım" diye konuştu. Bisikleti, babasının külleri ve özel eşyasının bulunması umudunu sürdüren Hallagan, aksi takdirde yetkililerin ülkesine dönebilmesi için yardımcı olmalarını istedi.