BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İsim benzerliğinin ettiğine bak

İsim benzerliği ambulans şoförünün hayatını cehenneme çevirdi. İki gün boyunca çekmediği sıkıntı kalmadı.

Abone ol

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak çalışan Yavuz Baran, isim benzerliğinden kaynaklanan yanlış yazışmanın kurbanı olmaktan son anda kurtuldu.

ONLARCA KİŞİYİ ARADIM

Baran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan yanlışın kendisi ve ailesini çok etkilediğini ve bu nedenle sıkıntılı günler yaşadığını söyledi. Yapılan yanlış yüzünden iki gün boyunca onlarca kişiyi aramak zorunda kaldığını belirten Baran, şunları söyledi:

EŞİMDEN BOŞANMIŞIM VE BORCUM 4 BİN 710 TL

''Bir hafta önce hastanemizin mutemetliğinden aradılar. Arayan arkadaşım maaşıma icra geldiğini ve kesinti yapılacağını söyledi. Bunun üzerine mutemetliğe gittiğimde, arkadaşlarım yüzüme gülerek 'Yavuz niye boşandın, iki evli olduğunu bilmiyorduk.' dediler. İlk başta bunun bir şaka olduğunu zannettim. Gelen yazıyı gördükten sonra şok oldum. Kayseri 2. İcra Müdürlüğünü kararıyla, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, hastanemize yazı yazmış. İsim ve soyadı benzerliği olduğu için, araştırma yapılmadan yazı hastanemize gönderilmiş. Yazılan yazıda eşimden boşandığım ve her ay 160 TL nafaka ödemem gerektiği ve toplamda 4 bin 710 TL'de borcumun olduğu belirtiliyordu.''

Yapılan hatanın kabul edilebilir bir tarafı bulunmadığını belirten Yavuz, akraba ve mesai arkadaşlarının bu yazışma yanlışlığı yüzünden, sürekli kendisiyle dalga geçtiğini söyledi.

Baran, şunları kaydetti:

EŞİMİN TANSİYONU YÜKSELDİ ZOR İNANDIRDIM

''Hastaneye gelen yazıyı alıp eve gittim, durumu eşime anlattım. Eşim tansiyon hastası. Eğer bunu farklı bir kişiden duymuş olsa, belki de çok kötü şeyler olabilirdi. Buna rağmen eşim başta bana inanmadı, tansiyonu yükseldi. İlgili yerlere yanındayken telefon açtım ve karşı tarafın avukatı yazışmanın yanlış yapıldığını, benimle ilgili bir problem olmadığını eşime anlattı. Bu açıklamanın ardından eşim sakinleşebildi.''

Bu tür hataların yapılmaması için, kurumların yazışmalarda çok dikkatli davranması gerektiğini ifade eden Baran, bu yanlış yazışmaların aile facialarına da neden olabileceğini ifade etti.