BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Işıklar'a göre Çağlayan ikili oynuyor

Dün gay raporu alıp askere gittmediği iddia edilen sivri dilli jüri üyesi Armağan Çağlayan'a Aykut Işıklar'dan tepki geldi. Bu tepki yeni bir kavganın başlangıcı mıydı?

Abone ol

Gazeteci Aykut Işıklar, gay raporu ile askerden kaçan Armağan Çağlayan'a tepkisini "Armağan, bedelli askerlik çıkınca mı 'delikanlı' olmuş" yazısı ile gösterdi. Işıklar'ın bu yazısı yeni bir sürtüşmenin başlangıcı olabilir nitelikte.

ARMAĞAN, BEDELLİ ASKERLİK ÇIKINCA MI 'DELİKANLI' OLMUŞ

İlk 'Popstar Yarışması'ndaki sivri dilli jüri üyesi Ali Armağan Çağlayan'ı sanırım tanımayan yok. Yarışmada öyle ünlü oldu ki, şimdilerin en popüler kişisi. Haliyle de en çok kazanan reklam yıldızı... Bir telefon şirketinden kamyon dolusu para götürdü. Şimdilerde de atv'deki izlediğiniz “Ünlüler Çiftliği'nde" kahyalık yapıyor. Çiftliğin kurallarını ünlülere (!) anlatıyor.

Armağan bey 1966 doğumlu. Ama 1999 yılına dek yani 33 yaşına dek vatan görevini yapmamış. Hatta uzun yıllar asker kaçağı olarak aranmış. 1999 yılında Askerlik şubesine başvurup 'Benim askerlik yapmam sakıncalı' demiş. Yani bazı özel problemleri yüzünden askere gitmeyi ret etmiş. Öyle şeker veya kalp hastaları gibi değil. Beyinsel problem... Yasaya göre bir askeri hastanede belli süre gözetim altında tutulduktan sonra, heyet raporu ile çürüğe ayrılmış. Raporunun kibarca anlamı şu; 'askerlik yapamayacak kadar yumuşak olmak' Diyormuş ki 'yapılan psikolojik ve biyolojik tahliller sonucu duygusal neşesizlik artış olduğu, depresif...' falan filan... Yani öyle onlarca Mehmetçik ile aynı koğuşta yatması ve benzinlik-cephanelik- hatta koğuş nöbeti tutması sakıncalı bulunmuş.

Olabilir. Armağan bey durumunda çok insan var.

Ancaaaaak...

Üç dört yıl önce hani 28 günlük bedelli askerlik çıkınca... Armağan bey koşa koşa şubeye gidip askere gitmek istediğini bildirmiş. Yanılmıyorsam 15 bin Alman markını da bankaya yatırmış. Sonra da Tarkan, Mustafa Sandal gibi vatan görevini yapmış.

Şimdilerde ünlüler dünyasında bu konuşuluyor. Ama nedense kimse benim gibi düşünmüyor. Madalyonun tersine bakmıyor. Bence Armağan Çağlayan'ın aldığı rapor, askere gitmemesi önemli değil...

Madem 28 gün askerlik yapabilecek kadar sağlam. Demek ki öyle raporunda yazdığı gibi çürük değil. Çünkü o raporu alanlar ölene dek öyle kalır. Yani bir-iki yıl sonra iyileşti mi? Askeri çürük raporunu da Asabiye veya Ruh Hastalıkları uzmanlarının başkan olduğu en az yedi doktordan oluşan heyet verir.

Daha önce 8 ay niye askerlik yaptırılmadı yani çürük ise neden 28 gün bedelli askerlik yaptırıldı? Bu rapor özürlü vatandaşlar' ile aynı kategoriye giriyorsa tamam. Söylenecek tek kelime yok. Tam tersi helal olsun Armağan Çağlayan...

Bence bu işin içinde başka bir iş var.

Her halde ciddi bir devlet kuruluşu, raporu veren hastane ve doktorlara durumu sorar.

Parası olmayan gariban köy çocuğu, doğuştan hasta olsa bile, o özel çürük raporunu alamaz. Doktorlar için çok riskli rapordur. Öyle kişileri genelde acemi birliğindeki bölük komutanı çürüğe ayırır. Erken tezkere yani... Yumuşak rolü oynayıp devleti kandıranlar ise... Kaç yaşına gelse de askere alınır. Tabii önce cezasını çeker. Çeşitli organlarındaki problemler yüzünden çürüğe ayrılmasına rağmen, 18 ay askerlik yapanları da tanıyorum. Örneğin Coşkun Sabah...