Işık Üniversitesi, yeni akademik yıla yönelik doktora ve yüksek lisans başvurularını kabul etmeye başladı. Eylül ayına kadar sürecek başvurularda doktora ve yüksek lisans programlarına online olarak ön kayıt da yapılabilecek.
Abone olIşık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü yeni akademik yılda tezli ve tezsiz olmak üzere toplam 30 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü öğrencilere eğitim verecek.
Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Türkçe/İngilizce ve Tezli/Tezsiz olmak üzere çok sayıda lisansüstü ve doktora programları bulunuyor.
Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki lisansüstü programlar; Çağdaş İşletme Yönetimi ve Sanat Bilimi alanlarında doktora programları; Uzaktan Eğitim MBA, Uzaktan Eğitim Muhasebe ve Denetim ve Uzaktan Eğitim Pazarlama ve Marka Yönetimi yüksek lisans programları ile Muhasebe ve Denetim, Uluslararası İlişkiler, Orta Doğu Çalışmaları, Klinik Psikoloji, İç Mimarlık, Sanat Kuramı ve Eleştiri, Görsel İletişim Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Resim, Sinema ve TV ve Yönetim Bilişim Sistemleri’nden oluşuyor. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün ilan edilmiş kontenjanları için yüzde 50’ye varan oranlarda burs ve indirimler de bulunuyor. Lisansüstü programlarla ilgili online başvuru ve ayrıntılı bilgiye isikun.edu.tr/sbe adresinden ulaşılabiliyor.
Işık Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü de ışıklı geleceği seçen mezunlar için yeni akademik yılda çok sayıda doktora ve lisansüstü program seçeneği sunuyor. Fen Bilimleri Enstitüsü, tezli lisansüstü ve doktora programlarına kabul ettiği öğrencilerin çoğuna %100 burs sağlarken, tezsiz lisansüstü programlarına kabul ettiği öğrencilere %75, %50 ve %25 oranlarında indirimler sağlıyor. Enstitü bünyesinde Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce), Elektronik Mühendisliği (İngilizce) ve Matematik (İngilizce) olmak üzere 3 ayrı doktora programıyla eğitim verilecek.
Fen Bilimleri Enstitüsü’nün yüksek lisans programları ise şöyle:
Bilgisayar Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz), Elektronik Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz), Endüstri Mühendisliği – Yöneylem Araştırması (Tezli ve Tezsiz), Enformasyon Teknolojileri (Tezli ve Tezsiz), Finans Mühendisliği (Tezsiz), Fizik (Tezli), İnşaat Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz), İş Sağlığı ve Güvenliği (Tezsiz, Türkçe), Makine Mühendisliği (Tezli ve Tezsiz), Matematik (Tezli), Peyzaj Mimarlığı (Tezli ve Tezsiz, Türkçe), Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi (Tezsiz).