BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,62
ALTIN 2.918,00
HABER /  GÜNCEL

İş Kurumundan kadın istediler

Çalışma Bakanlığı "yabancı kadınlara" çalışma izni vermeyince pavyonlar çareyi bakın nerde buldu...

Abone ol

Gazinocularla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasındaki “yabancı kadın” kavgası Meclis’e taşındı. Yabancıların çalışma izinlerine ilişkin sunulan tasarıya göre gazinolar “yabancı kadın” çalıştıramayacak. TBMM Sağlık, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nca kabul edilen metne göre, çalıştırılan personelin miktarı toplam personelin yüzde 10’unu geçemeyecek.

Hal böyle olunca, gazinolar 20-25 yaş arasında Türk kızları bulmak için Türkiye İş Kurumu’na resmi başvuruda bulundu. Bu talep bakanlık bürokratlarını kızdırdı.

İLLEGALİTE ARTAR

Türkiye Eğlence Yerleri İşverenler Sendikası avukatı Serdar Kıran, tasarının bu şekilde yasalaşması durumunda, turistik gazinolarda, pek çok kurum tarafından denetlenen yabancı uyruklu kadınların illegal olarak çalışmaya başlayacağını söyledi. Kıran, “Hatta, bu kadınlar sokağa dökülüp fuhuşa sürüklenecek” dedi.

Gazinocular ise “Bizim yerlerimize gelen kadınlar her türlü sağlık kontrolünden geçerek, sigortası yatırılarak çalışıyor. Kaldı ki sadece sahne gösterisi yapıyor” dediler. 20-25 yaş arasında çalışacak Türk kızı bulmak için İş Kurumu’na başvurduklarını bildiren gazinocular, bu girişimlerine bakanlığın tepki gösterdiğini, 3 aydır yaptıkları başvuruların hiçbirinin değerlendirmeye alınmadığını söyledi. //