BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  EKONOMİ

İş Bankasının büyük başarısı

Türkiye İş Bankası, 1.000 banka içinde 101'inci sıraya yükseldi.

Abone ol

Türkiye İş Bankası, dünyanın en prestijli yayınlarından The Banker tarafından yapılan sıralamaya göre 1.000 banka içinde 101'inci sıraya yükseldi. İş Bankasından yapılan açıklamaya göre, Basel kriterleri dikkate alınarak yapılan ana sermaye tanımına göre 6,2 milyar dolar tutarındaki ana sermaye toplamı ile Türkiye İş Bankası, The Banker'in 31 Aralık 2005 tarihli konsolide mali tabloları esas alarak yaptığı sıralamada bir önceki yıla göre 9 basamak yükselerek 101'inci sıraya yerleşti.

The Banker'in sıralaması ile İş Bankasının en büyük 1.000 bankanın faaliyet gösterdiği 84 ülkeden 62'sindeki bankaların hepsinden daha büyük olduğu tescil edildi. İş Bankası, sahip olduğu ana sermaye ile Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan, İsrail ve Mısır'ın da içinde bulunduğu Doğu Avrupa ve Orta Doğu bankalarının yanı sıra Portekiz, Lüksemburg, Malta gibi Avrupa Birliği'ne üye diğer ülkelerin bankalarının; tüm Arap bankalarının ve Uzak Doğu'da ise Hindistan ve Tayvan gibi dünya ekonomisinde önemli payı olan ülke bankalarının da üzerinde yer aldı.

Açıklamada, ''İstikrarlı, dengeli ve sağlıklı büyüme temposuyla Türkiye'nin en güçlü finansal kuruluşu olma özelliğini pekiştiren İş Bankası, The Banker dergisinin sıralamasında 101'inciliğe yükselerek gücü ve büyüklüğü Türkiye'nin dışına taşan, uluslararası bir finans kuruluşu olma yolunda ilerlediğini bir kez daha gösterdi'' denildi.