Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ''Otomotiv Yan Sanayi Destek Paketi''ni anlattı.
Abone olTürkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, İş Bankası'nın otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren firmalara, firmaların dönemsel ya da genel nakit akışlarını düzenlemesine yardımcı olmak için ''Otomotiv Yan Sanayi Destek Paketi'' adı altında yeni bir ürün paketi hazırladığını söyledi.
İş Bankası Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''Sanayileşen Konya'nın Değişen Gündemi'' başlıklı ''İş'le Buluşmalar Toplantısı'' Konya Dedeman Otel'de yapıldı.
Özince, toplantıda, rekabet ortamı, hızlı değişim koşulları ve dinamik yapısıyla iş dünyasının sürekli bir gelişim içinde olduğunu belirterek, bu anlamda Konya'nın katma değeri yüksek ve teknoloji ağırlıklı sanayi yapısıyla Anadolu sanayisinin direnci yüksek, lider şehirler arasında yer aldığını bildirdi.
Konya'nın makine sanayisinden kimyaya, tekstilden otomotiv yan sanayine kadar çok çeşitli sektörleri bünyesinde barındıran, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri ve çok sayıda fabrikasıyla Konya'nın bir KOBİ başkenti olduğunu belirten Özince, Konya'nın, üretilen projelerle gelişmesini hızla sürdürdüğünü söyledi.
KONYA'YA İLK ŞUBE 1929'DA AÇILDI
İş Bankası'nın, Konya'daki ilk şubesini 1929 yılında açtığını dile getiren Özince, şunları kaydetti:
''Kent merkezinde 7, ilçelerinde 9 şubemizle hizmet veriyoruz. 3 Haziran'da Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yeni şubemizi açacağız. 2007 yılı itibariyle Konya'da bankamızca 327 milyon 131 bin YTL kredi kullandırıldı. Buna karşın 562 milyon 104 bin YTL mevduat temin edildi. 102 milyon 323 bin dolar ihracat, 101 milyon 288 bin dolar ithalat bankamız aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. 2006 yılında Konya'da kullandırılan kredilerin yüzde 18.1'i bankamızca karşılanmıştır. Mevduatların ise yüzde 13.8'i bankamıza aittir.''
Türk otomotiv sektörünün 10 milyon adedi aşkın Türkiye taşıt araçları parkına parça sağladığını, yaklaşık 150-200 bin kişiye istihdam olanağı yarattığını vurgulayan Özince, teknoloji olarak çok ileri bir seviyeye gelen sektörün, gelişmiş AB ülkelerinde faaliyet gösteren orijinal ekipman imalatçılarına yönelik üretim yapacak düzeye geldiğini söyledi.
İş Bankası'nın otomotiv yan sanayisinde faaliyet gösteren firmalara, firmaların dönemsel ya da genel nakit akışlarını düzenlemesine yardımcı olmak için ''Otomotiv Yan Sanayi Destek Paketi'' adı altında yeni bir ürün paketi hazırladığını belirten Özince, bu paketin özellikle Konyalı otomotiv yan sanayi üreticileri açısından önemli olduğunu kaydetti.
Toplantıya, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Kayhan Söyler, Ülker Grubu İstişare Konseyi Üyesi Necdet Buzbaş, Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı Başkanı Selçuk Aksoy ile çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.