BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Irkçı saldırı giderek güçlendi!

Dokuz Türk'ün öldüğü yangında çok sayıda ipucu ortaya çıkıyor...

Abone ol Almanya’nın Ludwigshafen kentinde dokuz Türk’ün öldüğü yangında ırkçı saldırı şüphesi giderek güçleniyor. Binanın girişine yangından önce Naziler’in kullandığı SS işaretiyle ‘Hass’ (nefret) yazıldığı ortaya çıktı

Almanya’nın güneyindeki Ludwigshafen kentinde beşi çocuk dokuz Türk’ün can verdiği yangının bir kundaklama olduğu yönündeki şüphelere bir yenisi daha eklendi.

1993’teki 5 Türk’ün öldüğü Solingen faciasına benzetilen yangından sağ kurtulan iki Türk kız kardeşin “Beyaz tenli Alman bir adamın tutuşturduğu kağıtları binanın içine attığını” söylemesinin ardından dün de yanan binanın giriş katındaki Türk Kültür Merkezi’nin kapısına ırkçı ifadeler yazıldığı tespit edildi. Ludwigshafen Polis Müdürlüğü sözcüsü Michael Lindner, “Kültür merkezinin kapısına sprey boyayla iki kez ’Hass’ (Almanca’da nefret) kelimesinin yazıldığını fark ettik. Kelimenin son iki harfi Nazilerin SS sembolü şeklinde yazılmıştı” dedi.

Yangından önce yazılmış

Bu yazıların ne zaman yazıldığını bilmediklerini söyleyen Alman sözcü, “Ancak yangından önce olduğu kesin. Her türlü ipucunu büyük bir ciddiyetle dikkate alıyoruz” bilgisini verdi.

Basın ikiye bölündü

Alman basını ise yangında inceleme yapmak üzere Türk heyetinin gelmesi konusunda bölündü. Bazı gazeteler bunu yersiz buluken bazıları da “Türk uzmanların katılması çok doğru. Hem Türkler arasında araştırmalar yapabilir, hem de Türk toplumunu sakinleştirebilirler” yorumu yaptı.

Sabotaj varsa ortaya çıkmalı

Yurt dışındaki Türklerden sorumlu Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ile yanan binanın önüne bakanlığı adına çelenk koydu. Bir sabotaj varsa saklanmadan aydınlatılması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, gurbetçilere “Hiçbir kaygınız ve sıkıntınız olmasın, arkanızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi.

kaynak: Vatan