Albay Çiçek'in avukat olan kızı İrem Çiçek staj dönemini bitirerek babasının avukatı oldu.
Abone olİrtica ile Mücadele Eylem Planı iddialarıyla ilgili olarak haklarında dava açılan Albay Dursun Çiçek ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 13. duruşması dün yapıldı. Albay Çiçek'in stajyer avukat olan kızı İrem Çiçek de, stajını tamamlayarak avukatlık ruhsatını almasının ardından bugünkü duruşmaya babasının avukatı olarak katıldı.
Koltuk değnekleriyle katıldı
İrtica ile Mücadele Eylem Planı iddialarıyla ilgili olarak haklarında dava açılan Albay Dursun Çiçek ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 13. duruşması dün yapıldı. Cezaevinde spor yaparken ayağını inciten Çiçek'in koltuk değnekleriyle duruşmaya geldiği görüldü. Doku incinmesi nedeniyle ayağının alçıda olduğunu ifade eden Dursun Çiçek, oturduğu yerden yaptığı konuşmasında, yaklaşık 6 aydan beri sözlü ve yazılı olarak verdiği dilekçelerinde uğradıkları haksızlıkları, mağduriyeti, hak ve hukuk arayışlarını mahkeme heyetine iletmeye çalıştıklarını söyledi. 'Bizim güvendiğimiz tek nokta aklı ve vicdanı hür, tarafsız ve bağımsız Türk yargıçlarıdır' diyen Çiçek, 'Şahsıma yönelik, görev yaptığım kuruma yönelik bazı parmak izleri var. Benim sahte planda parmak izim yok' diye konuştu. Çiçek, 100'e yakın tanıktan hiçbirinin dava konusu belgeyi kendisinin hazırladığını ima edecek en küçük kelimesinin bile olmadığını ifade ederek, belgedeki kullanılan terminolojiye, formata göre bunu bir albayın hazırlamasının mümkün olmadığını kaydetti. İyi hizmet vermek için sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını belirten Çiçek, 'Buna rağmen saçma sapan bir planla suçlanıyorum' dedi.
9 parmak izi
Çiçek'in avukatı olan kızı İrem Çiçek de, Erzincan dosyasındaki gizli tanık 'Munzur'un müvekkilini teşhis ettiğini söylediği resmin renkli halinin kendilerine verilmesini, imza incelemesiyle ilgili raporlarda imzaları olan Adli Tıp, Emniyet ve Jandarma Kriminal Dairesi'nin bilirkişilerinin de duruşmada hazır edilmesini istedi. İhbar mektubunda emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın emri üzerine dava konusu belgeyi babası Çiçek'in hazırladığının ileri sürüldüğünü belirten İrem Çiçek, Iğsız'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Belgedeki mürekkep yazışının analizinin de yurtdışındaki bağımsız bir kuruluşa, imzayla ilgili de gerçek grafologlardan oluşan Ankara ve Çukurova üniversiteleri gibi akredite bir kuruluşa yaptırılmasını talep eden İrem Çiçek, belgedeki 9 parmak izinin de kimlere ait olduğunun tespitini istedi.