BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  EKONOMİ

İranın gözü Türk bankalarında

Erdoğan'ın İran temaslarında İran'ın Türkiye’de bir bankayı satın alma arzusu içinde olduğu mesajını verildi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın İran temaslarında iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da ileriye götürmek önemli yer tuttu. Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Perviz Davudi ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 2002 yılında 1.2 milyar dolar olan iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 7 milyara dolara ulaştığını hatırlatarak, "Önümüzdeki dönemin hedefi olarak 10 milyar doları belirledik. Bu potansiyel ve istek her iki tarafta da var" dedi.

Erdoğan, isim vermeden TAV ve Turkcell’in İran’da yaşadığı sıkıntıları ima ederek, görüşmelerde şirketlerin karşılaştığı sorunların da gündeme geldiğini ifade etti. Erdoğan, "İlişkilerimizin gelişmesinin önünde bazı engeller varsa, bunları nasıl halledebileceğimizi de iki dost ülke olarak görüştük" diye konuştu.

Davudi de, İranlı işadamlarının Türkiye’ye yatırım arzusu içinde olduklarını söyleyerek, görüşmelerde bankacılık konusunu da ele aldıkların vurguladı ve İran’ın Türkiye’de bir bankayı satın alma arzusu içinde olduğu mesajını verdi.
Kaynak:www.hurriyet.com.tr