BIST 9.774
DOLAR 34,06
EURO 37,99
ALTIN 2.804,27
HABER /  DÜNYA

İran'ın gemileri Akdeniz'i gerdi!

İran, 1979 İslam Devrimi’nden bu yana ilk kez savaş gemilerini Süveyş Kanalı’ndan geçirecek.

Abone ol

İran, 1979 İslam Devrimi'nden bu yana ilk kez savaş gemilerini Süveyş Kanalı'ndan geçirecek. İsrail, 2 gün ertelenen geçişi 'küstahlık' olarak nitelendirdi.

İran'a ait iki savaş gemisinin Süveyş Kanalı'ndan geçerek Suriye'ye doğru yol alması, İran ve İsrail'i karşı karşıya getirdi. Mısırlı yetkililer, bugün beklenen geçişin 2 gün ertelendiğini açıkladı. İsrail, gemilerin geçişini 'provokasyon ve küstahlık' olarak değerlendirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün yaptığı açıklamada, İran gemilerinin geçişini izlemekte olduklarını söyledi. Netanyahu İran'ı bölgede yükselen tansiyondan fayda sağlamaya çalışmakla suçladı. İranlı yetkililer ise, taleplerinin uluslararası düzenlemelere uygun olduğunu, gemilerin tatbikat için Suriye'ye gideceğini açıkladı.

EL ALEM YALANLANDI

Arapça yayın yapan televizyon kanalı El Alem, dün iki İran savaş gemisinin Süveyş Kanalı'ndan geçtiğini ve Suriye'deki limana doğru yol aldığını iddia etti. Ancak Süveyş yöneticileri heyecana neden olan bu haberi yalanladı. İran'a ait savaş gemilerinin, 1979'dan bu yana ilk kez Süveyş Kanalı'ndan geçecek olması, Akdeniz'deki güçler rekabetinin göstergesi ve son halkası kabul ediliyor.

SOROS: MOLLA REJİMİ ÇÖKECEK

ABD'li finans spekülatörü George Soros, İran'daki rejimin bir yıl içinde çökeceğini öne sürdü. Molla rejiminin hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Soros, sahte bir yargı süreci ile muhalefet liderlerinin öldürülebileceğini belirtti. Soros, İran rejimini yönetenlerin çok suç işlediğini ve her şeyin de artık "ya onlar ya da halk" noktasına geldiğini savundu. "Rejimi yönetenlerin başarılı olacağına inanmıyorum" diyen Soros, FOX televizyonunun sağ-kanat yorumcusu Glen Beck ile ilgili konuşurken de, "ünlü medya baronu" Rupert Murdoch'ı yalancı diye suçladı.