BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

İrandan yeni bir silah sistemi

İran dünya kamuoyunun, kaybolan geminin S-300 füzeleri taşıdığı iddialarını tartıştığı bir sırada yeni bir silah geliştirdiğini açıkladı.

Abone ol

İran dünya kamuoyunun Fransa açıklarında kaybolan geminin Rusya'dan İran'a S-300 füzeleri taşıdığı iddialarını tartıştığı bir sırada yeni bir silah geliştirdiğini açıkladı.

İran Hava Savunma Komutanı General Ahmed Mikani, alçaktan uçarak radara yakalanmayan Cruise füzelerini tespit edecek yeni bir silah sistemi geliştirdiklerini duyurdu.

İran'da yayın yapan yarı resmi Pres TV'nin haberine göre Mikani, Silahlı Kuvvetler'in, alçaktan uçan ve dolayısıyla radara yakalanmayan Cruise füzelerini radarla yakalayıp imha eden bir silah sistemini başarıyla deneyip hizmete soktuklarını söyledi.

Mikani silahla ilgili başka ayrıntı vermedi. ABD'nin her iki Irak operasyonunda da bolca kullandığı ve hem havadan hem de denizden fırlatılabilen Tomohawk tipi Cruise füzeleri, savaşların gidişatını belirlemede önemli rol oynamıştı.

Öte yandan, İngiltere'de yayınlanan The Sunday Times gazetesi, 21 Haziran'da Finlandiya'dan yola çıktıktan sonra ortadan kaybolan ve 15 gün sonra bulunan Arctic Sea adlı gemide bulunduğu öne sürülen S-300 silah sistemlerinin, eski Rus generallerle bağlantılı Rus mafyası tarafından İran'a satıldığını iddia etti