BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

İran'dan Türkiye'ye sert mesaj

İran İçişleri Bakanı Abdulvahid Musavi Lari'den Erdoğan'ın sözlerine cevap geldi. Lari, "Türkiye komşularına danışmadan Kuzey Irak'a girmemeli" diye konuştu.

Abone ol

İstanbul'da Irak'a Komşu İçişleri Bakanları Toplantısı'na katılan İran İçişleri Bakanı Abdulvahid Musavi Lari, TGRT'ye özel açıklamalarda bulundu. Lari, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Gerekirse kimseye sormadan Kuzey Irak'a gireriz" sözlerinin tam aksi olarak, "Türkiye komşularına danışmadan sınır ötesi operasyon yapmamalı" diye konuştu.

Irak'ın yeni bir yapılanmaya gittiğini anlatan İran İçişleri Bakanı Abdulvahid Musavi Lari, Türkiye'nin gerektiğinde yapacağı sınırötesi operasyonları için, "Eğer bir federatif sistem orada kurulmak istenirse herkesin saygı göstermesi lazım. Aksi halde bu Irak'ın içişlerine müdahale olur" diye konuştu.

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

İran'da PKK benzeri bir oluşum yok. Türkiye ile PKK konusunda devamlı işbirliğinde bulunulduğunu ve bu işbirliğinin süreceğini yineleyen İran İçişleri Bakanı Lari, İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecat'ın ABD'nin iddia ettiği gibi Tahran baskınına katılmadığını açıkladı.