Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İran'da kullanılan broşürlerde plaj manzaralarının kullanılmadığını belirtti.
Abone olKültür ve Turizm Bakanı Günay, turizm politikasıyla ilgili önemli bilgiler verdi. İran'da, sosyal dokuya uygun tanıtım yapıldığını, plaj manzaralarının broşürlerde kullanılmadığını belirten Bakan, 'Bu yıl İranlı turist sayısı yüzde 100 arttı' dedi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Akşam'a konuştu, Türkiye'nin turizm politikasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Günay'ın sözleri özetle şöyle:
BÜROKRASİ YETKİSİNİ ABARTMAYA MERAKLI
Gürültü yönetmeliğiyle ilgili sıkıntıyı çözdük. Bürokrasi, işi istediği gibi anlamaya ya da yetkisini abartmaya meraklıdır. İlk zamanlar uygulamada müziği kapat değil de, işyerini kapat gibi bir eğilim ihtimali belirmişti. Ben de müdahale ettim. Çevre Bakanı arkadaşım, 'Ben de aynı şeyleri söylüyorum' dedi. Belli bir desibelin altına indirip, elektronik müziği kapatıp kendi aranızda eğleniyorsanız buna kimsenin bir şey diyeceği yok. Yeni yönetmelikle gece 24'ten itibaren artık ses yükselticiler, elektronik aletler kullanılmıyor.
İNANÇ TURİZMİYLE OTELLER DOLDU
İnanç turizmi dünyada turizmin önemli kollarından biri ve Türkiye'de de büyük bir potansiyel var. Ancak şimdiye kadar bu potansiyeli çok az kullanıyorduk. Bu potansiyel, 17 Aralık Mevlana, 16 Ağustos Hacıbektaş'a sıkışmıştı. Ağustosta Sümela'ya, 19 Eylül'de Akdamar'a yılda bir kez ayin izni verdik. Olumlu yansımaları görülmeye başlandı. Eylülde Van ve yöredeki oteller dolu. Bu ay Maçka Trabzon yöresindeki oteller dolu.
İRANLI TURİSTTEN BÜYÜK İLGİ VAR
İran'da topluma uygun tanıtımlar yapıyoruz. Sıcak deniz kıyıları, plaj manzaralarıyla tanıtım yapmıyoruz. Çünkü İran'daki sosyal dokuya bu çok uygun değil. Bu yıl İran'dan Türkiye'ye gelenlerin sayısı yüzde 100 artmış durumda.
AYNI ZAMANDA ÇEVRECİYİM
HES'ler kalkınma araçlarından birisi. Karadeniz'de turistik tesislerdeki klimalar için de elektriğe ihtiyaç var. Santrallar olmalı ama doğaya da saygılı olmalı. Şu an inşaat mevsiminde olduğu için tahribat fazla gözüküyor. Rehabilitasyon başlayacak, göletler su tutunca mavinin etrafında yine Karadeniz'in o yeşili fışkıracak. Bu kaygılarınız korkulacak düzeye varmayacak denildi. Temenni ediyorum böyle olsun. Kültür ve Turizm Bakanı olarak aynı zamanda çevreciyim. Çünkü çevreyi korumanın turizmi sürekli kılmanın alt yapısı olduğuna inanıyorum.
İSTANBUL'UN SANAYİ MERKEZİ OLMASI YANLIŞ
İstanbul, 20 milyon insanın farklı kaygılarla yaşadığı bir şehir. Avrupa Kültür Başkenti'nden İstanbul'da kaç kişinin haberi vardır derseniz, 'yarısı haberdar mıdır?' diye düşünürüm. İstanbul'a iş bulmak için gelen milyonlarca insan yerleşti. Son yüz yılda yaptığımız yanlış o. İstanbul'u bir sanayi merkezi haline getirdik. İlim, kültür, sanat, finans şehri olabilirdi. Hayat kaygısı içinde 20 milyonun yaşadığı her mekana kültürel etkinlik götürmek mümkün değil.