BIST 9.976
DOLAR 34,03
EURO 38,04
ALTIN 2.831,02
HABER /  DÜNYA

İran ABD ile görüşmeyecek

İran'ın Irak'a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısında Amerikalı yetkililerle görüşmeyeceği bildirildi.

Abone ol

İranlı yetkililerin, mayıs ayının ilk haftası yapılacağı açıklanan Irak'a komşu ülkeler dışişleri bakanları toplantısında Amerikalı yetkililerle görüşmeyeceği bildirildi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, haftalık basın toplantısında, toplantıda Amerikalı yetkililerle görüşüp görüşmeyeceklerinin sorulması üzerine, "Gündemimizde böyle bir konu yok" dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Irak'a komşu ülkelerin dışişleri bakanlarının katılacağı toplantının 3-4 Mayısta Mısır'da yapılacağını açıklamış, Hüseyni, toplantının yeri ve zamanının henüz kesinleşmediğini söylemişti.

İran ve ABD arasında, 1979 İslam devriminden sonra yaşanan ABD büyükelçiliği baskınından bu yana diplomatik ilişki bulunmuyor. İki ülke yetkilileri uluslararası toplantılarda da bir araya gelmemeye özen gösteriyor.

ABD ve İran yetkilileri, Güvenlik Konseyi'nin daimi temsilcileri ve Irak'a komşu ülkelerin mart ayında uzmanlar düzeyinde Bağdat'ta yapılan toplantısında aynı masa etrafında oturmuş, ancak ikili görüşme yapmamıştı.