BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Iraktan İrana protesto

Bombardıman kesilmedi. Irak Dışişleri İran büyükelçisine protesto notası verdi.

Abone ol

Irak, terör örgütü PKK'nın İran'daki kolu PEJAK'ın Irak'ın kuzeyindeki mevzilerini bombaladığı bildirilen İran'ı eleştirerek, bombardımanın devam etmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran'ın bombardımanının devam ettiğini ve "maalesef günlük, rutin bir eylem haline geldiğini" belirterek, "Geçenlerde İran büyükelçisini çağırdık ve protesto notası verdik" dedi.

Zebari, Irak hükümetinin "masum insanlara yapılan bu saldırıların hemen sona erdirilmesini talep ettiğini, çünkü bunun mala-mülke, bölgenin doğasına büyük zarar verdiğini ve bombardıman yüzünden birçok insanın evlerini terk etmesine yol açtığını" söyledi.

PEJAK'ın bazen sınır bölgesinden içeri girdiğini, ancak bunun her gün yapılan daimi ve yoğun bombardımanı gerektirmediğini belirten Zebari, şöyle devam etti:

"Irak hükümeti adına İran hükümetine bombardımanı durdurması çağrısında bulunuyoruz, çünkü bu, ikili ilişkileri etkileyecek. İran tarafını rahatsız eden tüm meseleleri doğrudan müzakereler ve barışçıl yöntemlerle tartışmaya hazırız. Bu saldırıların hemen duracağını umuyoruz."