BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  DÜNYA

Irakta kanlı pazartesi

Irak’ın başkenti Bağdat’ta, sabah saatlerinde meydana gelen olaylarda ilk bilgilere göre 2 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Abone ol

Polisin ve görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, Bağdat’ın orta kesimlerinde erken saatlerde düzenlenen havan topu saldırısında 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Bağdat’ın doğu kesimindeyse önce bir polis devriyesini hedef alan bomba patladı. İki kişinin yaralandığı bu saldırıdan 10 dakika kadar sonra da çöplerin arasına gizlenen bir bombanın patlaması sonucu yoldan geçen 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Başkent Bağdat’ta ayrıca, polis üniforması giyen ve polis aracı kullanan silahlı kişiler bir bankanın para taşıyan zırhlı aracına saldırdılar. Olayda 350 bin dolar çalınırken, kaçırılan 5 banka görevlisi daha sonra elleri bağlı halde bulundu. Banka görevlileri, saldırganların İçişleri Bakanlığına ait özel tim üniformaları giydiğini öne sürdü.

Bu arada, yine sabah saatlerinde Nineveh vali yardımcısının konvoyu, yola yerleştirilen bir bombanın hedefi oldu. Saldırıda vali yardımcısıyla 3 koruması yaralandı.