BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta çifte saldırı: 15 ölü

Irak'ta güvenlik kuvvetlerini hedef aldığı düşünülen iki ayrı saldırıda en az 15 kişi öldü, 30'dan fazla yaralı var.

Abone ol

Irak'ta düzenlenen bombalı saldırılar en az 15 kişinin ölümüne ve bir çok kişinin yaralanmasına yol açtı.

Sabah saatlerinde Hilla kenti yakınlarında, yol kenarındaki bir restoran önünde bir otomobile yerleştirilen bomba patladı, en az 13 kişi öldü.

İhsan dinlenme tesisinin el Hamza kasabasından geçen araçların ve güvenlik kuvvetlerinin başlıca uğrak yerlerinden biri olduğu kaydediliyor.

Görgü tanıkları restoranın ön cephesinin patlama etkisiyle yıkıldığını söylüyor.

Bağdat'ın batısındaki Habaniye'de bir askeri üs içinde, yine bir araca yerleştirilen bombanın patlaması da en az iki personelin ölümüne neden oldu, 10 asker de yaralandı.

Irak'ta polis ve silahlı kuvvetleri sıkça saldırılara hedef oluyor. Irak kuvvetlerinin güvenlik sorumluluğunun arttığı son aylarda saldırılar da yoğunlaştı.

Reuter ajansının haberine göre, İçişleri ve Savunma Bakanlıkları tarafından yayınlanan rakamlar Ağustos ayında 45 polisin ve 39 askerin öldürüldüğünü gösteriyor.

Ülkede şiddet olayları, 2006 ve 2007 yıllarına oranla azaldı, ancak yine de ABD'nin Aralık ayında Irak'tan tamamen geri çekilecek olması kaygıya yol açıyor.

Iraklı yetkililerin Washington'dan ordu ve polisi eğitmeye devam etmeleri için bazı Amerikan askerlerinin 31 Aralık'tan sonra da ülkede kalmasını isteme konusunda karar almaya çalıştıkları bildiriliyor.