BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Irakın gizli Saddam planı

Irak yönetiminin idama mahkum edilen Saddam Hüseyin ile ilgili gizli planları var. İşte bir üst düzey yetkiliden sızan bilgi;

Abone ol

Duceyl davasında İdam cezasına çarptırılan Saddam Hüseyin, Irak yönetimini fena halde rahatsız ediyor. Irak'ı düşündüren bu kararın nasıl uygulanacağı. Büyük bir karışıklık ve reaksiyon çıkmasından korkan yönetim, bunun için gizli bir plan geliştirdi.

Planı açık eden adının açıklanmasını istemeyen Iraklı bir üst düzey yetkili oldu. Üst düzey yetkili, temyiz mahkemesinin idamı onaylaması durumunda, Irak yönetimini infaz planını yürürlüğe koyacağını söyledi.

GİZLİ MEZARA GÖMÜLECEK

Irak yönetiminin bu planı ise Saddam Hüseyin ve 2 yardımcısını bir an önce asarak, gizli bir yere gömmek. Üst düzey yetkili bu gizli infazı planını güvenlik gerekçesi ile uygulayacaklarını söyledi. Aynı yetkili,"Zaman kaybetmeyip, güvenlik durumunu dikkate almalıyız. Temyiz mahkemesi kararını verir vermez ilk fırsatta cezalar infaz edilmeli. Saddam, Barzan (El Tikriti) ve Bandar'ı aynı gün idam etmeyi planlıyoruz" dedi.

Saddam Hüseyin idamın ardından gizli bir yere gömülecek ve üzerine anıt dikilmesine asla izin verilmeyecek. Irak yönetimi belli bir süre geçtikten sonra cenazeyi aileye vermeyi de düşünüyor.

Saddam Hüseyin, üvey kardeşi Barzan El Tikriti ve eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad El Bander, 5 Kasımda Duceyl davasında asılarak idama mahkum edilmişti.//