BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,07
ALTIN 2.835,81
HABER /  DÜNYA

Irakı İncil şifreli silahla vurdular

Iraklı ve Afgan askerlerin eğitildiği silahların üzerinden İncil'den ayetlerin numaraları çıktı.

Abone ol

Eski ABD Başkanı George Bush'un, bir konuşmada Irak'tan söz ederken ağzından kaçırdığı “Haçlı Seferi” tartışması Irak ve Afganistan'da kullanılan gizemli silahlardan dolayı yeniden gündeme geldi.

ABC televizyonu, bu ülkelerde ABD askerlerinin kullandığı silahların üzerinde İncil şifreleri olduğunu ortaya çıkardı.

Seri atışlı tüfeklerin dürbünleri üzerinde firma tarafından yazılan “2COR4:6”, İncil'in “İkinci Korintliler 4:6” bölümünü işaret ediyor.

İncil'in bu bölümünde “Karanlığı aydınlatan ışığı veren Tanrı, yüceliğini İsa'nın şahsında göstermek için yüreklerimizi de aydınlattı” deniliyor. Bir başka grup tüfeğin üzerinde ise “JN8:12” şifreleri bulunuyor.

ABC'ye göre bu da İncil'in “Yeniden Doğuş Bölümü”ne işaret ediyor. Burada “Beni takip edenler asla karanlıkta yürümeyecekler, hayatın ışığıyla donanacaklar” yazıyor. Silahlar Amerikan 2005 Trijicon şirketi tarafından satılıyor.

Amerikan Ordu Sözcülüğü harf ve rakamların İncil'e gönderme yaptığından haberdar olmadıklarını savunarak soruşturma başlattı.

ŞİRKET KABUL ETTİ

ABC’nin konuştuğu Trijicon şirketinin satış müdürü, seri numaralara İncil’den bölümler gizlediklerini kabul etti. Şirketin Güney Afrikalı Evanjelist Hristiyan Glyn Bindon tarafından kurulduğunu ve onun isteğiyle bu ayetleri yazdıklarını, bunda da yasadışı birşeylerin olmadığını söyledi. Trijicon, 2008 yılında orduya 100 milyon değerinde silah sattı. Geçen yıl ise bu rakam 33 milyon dolarda kalsa da, şirketin orduyla uzun süreli ve yaklaşık 660 milyon dolar değerinde bir antlaşması bulunuyor.

İŞTE O SİLAHLAR

[PAGE]