BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22

Irak sokakları da karıştı

Irak sokakları da karıştı

Irak'ın güneyindeki kut kentinde, artan yolsuzluk olaylarını ve altyapı hizmetlerinin yetersizliğini protesto eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 göstericinin öldüğü, 15'i polis 30 dolayında kişinin de yaralandığı bildirildi.

Irak sokakları da karıştı

Irak'ın güneyindeki Kut kentinde, artan yolsuzluk olaylarını ve altyapı hizmetlerinin yetersizliğini protesto eden göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 3 göstericinin öldüğü, 15'i polis 30 dolayında kişinin de yaralandığı bildirildi.

Irak sokakları da karıştı

Vassit vilayeti sözcüsü, yolsuzluk yapan yetkililerin görevden alınması ve temel hizmetlerin iyileştirilmesini isteyen yaklaşık 2 bin göstericinin hükümet binalarına saldırdığını ve valinin ikametgahını ateşe verdiğini söyledi.

Irak sokakları da karıştı

Uluslararası haber ajansları, daha önce geçtikleri haberlerde, valilik binasının çatısındaki keskin nişancıların göstericilere açtığı ateş sonucunda 16 yaşındaki bir gencin öldüğünü bildirmişti.

Irak sokakları da karıştı

Irak'ın çeşitli kentlerinde geçtiğimiz Cuma gününden bu yana devam eden protesto gösterileri, Ortadoğu'daki birçok ülkede baş gösteren ve daha fazla demokrasi veya rejim değişikliği hedefleyen hükümet karşıtı eylemlerden bazı farklılıklar gösteriyor.