Köyceğiz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ipekböceği’nin yangınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonunda iyi haber var.
Abone olKöyceğiz İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından ipekböceği’nin yangınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların sonunda, Pınar Köylüleri ipekböceği yetiştirmeye başladı. Yapılan çalışmalar sonunda ipekböceği Pınarköy’ün gelir kapısı oldu.
Köyceğiz İlçe Tarım Müdürlüğü köyün çevresinde dut ağaçlarının yoğun, zirai ilaçlamanın az olduğu, belirtilerek “Yörenin iklim ve fiziki durumu, bitki deseni ve gelir durumu itibarı ile ipekböcekçiliği üreticiliğine elverişli olduğu gözlenmiştir.
İpekböcekçiliği, tarihi ve kültürel bir değer olmanın yanında 35–40 gün gibi kısa bir sürede ürüne dönüşerek, gelir getiren, ailede genç yaşlı herkesin emeğinin değerlendirildiği tarımsal bir üretimdir.
Bu yönüyle Pınar Köyünde potansiyel bir ipek böceği üretimine uygun olduğu ortadadır. Bu potansiyeli değerlendirmek amacıyla, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile yörede ipekböcekçiliği kursu açıldı.
Koza Birlik Genel Müdürlüğü’nün de destekleri ile eğitimini tamamlayan köylülerimiz üretime başladı. Üretim sezonu sonunda ipek kozalarının satışından elde edilecek gelirin yanında, üreticilerimizin devlet desteğinden de yararlanmaları sağlanmıştır. “denildi.
2010 yılı üretim sezonunda bin 700 kg birinci sınıf yaş koza üretimi sonucu 30 bin 500.TL’lik yaş koza geliri elde edildiği belirtildi. Üreticilere paraları düzenlenen törenle teslim edildi.