BIST 9.233
DOLAR 34,50
EURO 36,55
ALTIN 2.913,09
HABER /  GÜNCEL

İnternetteki milyarlık iş imkanları!

E-ticaret ve fırsat siteleri milyar dolarlık yeni bir pazar yarattı. İndirim sitesi kurmanın maliyeti nedir, nasıl satış yapılır?İşte yanıtları...

Abone ol

Türkiye'de de kısa sürede popüler olan e-ticaret ve fırsat siteleri milyar dolarlık yeni bir pazar yarattı. Üye sayıları milyonları aşan siteler, yabancı yatırımcıların da ilgi odağında. İşe 250-300 bin dolarla başlayıp bugün 6 milyon dolarlık yatırım yapan firmalar var...

GÜN içinde e-ticaret, özellikle de fırsat sitelerine göz atmak rutin davranışlardan biri haline geldi. Artık pek çoğumuz hediye almadan ya da dışarıda yemek programı yapmadan önce bu sitelerin sunduğu fırsatlara bakıyoruz. Para Dergisi'ndeki habere göre, bu ilgi, internet girişimciliğine yatırım yapanların sayısını hızla artırırken milyon dolarlara varan bir pazar yaratmış durumda.

Henüz resmi ve kesin bir bilgi bulunmasa da uzmanlar fırsat ve e-ticaret sitelerinin oluşturduğu pazarın 2010 yılı için 1 milyar lira büyüklüğe ulaştığını tahmin ediyor. Uçak bileti, sigorta ve bunun gibi elektronik ortamda yapılan satışlar da göz önüne alındığında rakam 11 milyar liraya ulaşıyor.

İŞTE SEKTÖRE HAKİM O SİTELER VE YAPTIKLARI İŞLER...
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


MARKAFONİ.COM

İşe 300 bin dolarla başladı

2008 yılında kurulan "private shopping" (özel alışveriş) kulübü Markafoni, seçkin moda markalarının ürünlerini üyeleriyle buluşturuyor. Halen Türkiye'de bulunan toplam bin 200 moda markasından 900'üyle işbirliği halinde olan firma, ayda 200 binin üstünde ürün satıyor. Markafoni'nin üye sayısı 2 milyonu aşıyor.

Seçkin markaların ürünlerini yüzde 70'e varan indirimlerle sunan site, üyelerinin hem zamandan hem de paradan tasarruf etmelerini sağlıyor. Bunun yanı sıra Türkiye'de olmayan bazı seçkin markaları ve özel tasarım ürünlerine de yer veriyor.
Markafoni'nin 2009'dan beri karlı bir şekilde işlediğini ve cirosunu her ay yüzde 30-40 arasında artırdığını belirten kurucu ortak Sina Afra, işe 300 bin dolarla başladıklarını söylüyor. Firma, yakında taşınacağı yeni yeri için 4-6 milyon dolar yatırım yapmış durumda...

2011'de yurtdışı yatırımlarına devam edecek olan Markafoni, şu anda Avustralya, Güney Kore, Ukrayna ve Yunanistan'da da faaliyet gösteriyor. Önümüzdeki yıllarda özellikle Doğu Avrupa'da yaygınlaşmayı hedefliyor.
Bu arada Markafoni'nin Mart 2010'da TechCrunch'ın Avrupa'nın en iyi 100 teknoloji şirketi listesinde yer aldığını, Ekim 2010'da da Digital Age Awards'da "Yılın Dijital Girişimi" ödülüne layık görüldüğünü belirtelim...

TRENDYOL.COM

Yabancı yatırımcılardan 18.2 milyon dolar

DSM Grup bünyesinde Mart 2010'da faaliyete geçen Trendyol, seçkin marka ve tasarımcıların ürünlerini yüzde 85'e varan indirimlerle sunuyor. Giyimden ayakkabıya, aksesuardan dekorasyona, kozmetikten elektronik eşyaya kadar birbirinden farklı ürünleri üyeleriyle buluşturuyor. Trendyol'da sadece seçkin markaların orijinal, kalite kontrol standartlarını sağlayan ürünleri yer alıyor. Site, aynı zamanda moda trendlerinin takip edebileceği bir platform olarak da hizmet veriyor.

Günde 10 binden fazla ürün satan Trendyol'un aralık ayı itibariyle 2 milyon üyesi var. 6 ay içinde yurtdışındaki yatırımcılardan 18.2 milyon dolarlık sermaye desteği sağlayan firmanın kurucusu Demet Mutlu, 2011'de müşteri hizmetlerini daha da iyileştireceklerini belirtiyor. Yıllık ciro hedeflerinin 200 milyon dolar olduğunu belirten Mutlu, "Aldığımız yatırımlarla şirketimizi büyüttük, 2011'de daha da büyük olacağız" diyor.

ÜYE SAYISI 1 MİLYONU AŞAN SİTE
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



ŞEHİRFIRSATI.COM

100 milyon liralık ekstra pazar

Chicago merkezli Groupon'un Türkiye markası olan Sehirfirsati.com'un temelinde "internette grup olup indirimli hizmet alma" fikri yatıyor. Nisan 2010'da açılan SehirFirsati.com, tüm Türkiye'de yemekten eğlenceye, güzellikten sağlığa minimum yüzde 50 olmak üzere yüzde 90'a varan indirimlerle şehir fırsatları sunuyor. SehirFirsati.com'da halen 50 kişilik bir ekip görev yapıyor.

1 milyon 458 bin 209 üyeye ulaşan ve toplam 580 bin adet kupon satan SehirFirsati.com, üyelerine bugüne kadar 61 milyon liralık tasarruf ettirmiş durumda. Şu anda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Samsun gibi kentlerde her gün 20'nin üzerinde fırsat sunan site, kısa zamanda diğer illerde de faaliyete geçecek. Bu hedefle günlük ortalama 2 bin 500 kupon satılması öngörülüyor.

Bugüne kadar 853 markayla farklı fırsatlar sunan sitenin sattığı fırsatların yüzde 40'ı yemek, yüzde 40'ı güzellik, yüzde 20'si aktivite fırsatlarından oluşuyor.
Sehirfirsati.com Genel Müdürü Emre Ekmekçi, 2011'de servis sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lere 100 milyon liralık ekstra bir pazar yaratmış olacaklarını vurguluyor. Üyelerine ayda ortalama 4 milyon liralık tasarruf ettirdiklerine değinen Ekmekçi, 2011'de Türkiye'nin 81 ilinde olmak üzere günlük ortalama 180 fırsat sunmayı hedeflediklerini belirtiyor.
Sehirfirsati.com üzerinden Türkiye'den işletmelerin fırsatlarının Groupon'un diğer ülkelerinde sunulmaya başlandığını da belirtelim. Hatta Ajia Oteli'ne ait bir fırsat "Groupon Yunanistan" sayfasında Yunan alıcılarla buluşmuş durumda. Emre Ekmekçi, 2011'de birçok Türk kuruluşunun Groupon aracılığıyla dünyaya açılacağına değiniyor.

LİMANGO.COM

Üye sayısı 1 milyonu geçti

2007 yılında Almanya'da üç genç girişimci tarafından kurulan "private shopping" platformu Limango, 2009 yılında Almanya'nın en büyük perakende şirketi olan Otto Group tarafından satın alınmıştı. Şirket, Türkiye'de de Mayıs 2009'da faaliyete başladı. Şu anda 45 kişilik bir ekiple büyümeye devam ediyor.

Limango, seçkin dünya markalarının ürünlerini sadece davetiye yoluyla üye olan son kullanıcılarına yüzde 70'e varan indirimlerle sunuyor. Bazı kampanyalarda bu oran yüzde 85'lere varabiliyor.
2010'da yaklaşık binin üzerinde tedarikçiyle, 2 bin 500'ün üzerinde kampanya gerçekleştiren Limango'nun toplam satışı 1 milyon adedi geçmiş durumda. Şu anda 1 milyondan fazla üyesi bulunuyor. Aylık ziyaretçi adedi 9 milyona ulaşan siteyi günde yaklaşık 270 bin kişi ziyaret ediyor. 2009 ve 2010'da beklentilerinin üzerinde ciro elde ettiklerini söyleyen Limango Türkiye Genel Müdürü Gülfem Toygar, 2011'in de iyi bir yıl olacağını öngörüyor. 2011'de "private shopping" sektöründe dünyada denenmemiş olan birkaç sistemi hayata geçireceklerini belirten Toygar, Limango'nun bir "lifestyle" (yaşam tarzı) platformu olarak konumlandığını ve yatırımlarını bu yönde artacaklarını belirtiyor.

1.5 MİLYAR LİRALIK CİRO
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

GRUPFONİ.COM

Ciro hedefini yüzde 46 aştı

23 Haziran'da hizmet vermeye başlayan Grupfoni.com, güzellikten yemeğe ve sağlığa pek çok farklı fırsat sunuyor. Yüzde 50'den 90'a varan indirimli fırsatlardan yararlanarak parasının karşılığını alan üyelerinin sayısı gün geçtikçe artıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Eskişehir'de üyelerine her gün yeni fırsatlar sunan Grupfoni bünyesinde halen 59 kişi görev yapıyor.

Bugüne kadar yaklaşık bin 200 iş ortağıyla çalışan firma, şimdiye kadar İstanbul ağırlıklı olmak üzere 2 bin 500'e yakın fırsat yayınladı ve ortalama 350 bin kupon sattı. Sadece İstanbul'da günde 10'un üzerinde fırsat yayınlayan Grupfoni'nin ortalama 700 bin üyesi var. Alışveriş yapanlar bugüne kadar 25 milyon dolarlık tasarruf sağlamış durumda.
2010 için planlanan cironun yüzde 46 oranında daha fazlasını elde ettiklerini belirten Grupfoni CEO'su Burak Hatipoğlu, 2011 ortasına kadar yaklaşık 25 ilde daha hizmet vermeye başlayacaklarını söylüyor.

MARKAPON.COM

Aylık ciro hedefi 1.5 milyon lira

Alışveriş sitesi Markapon; GittiGidiyor.com, Uzmantv.com, İstanbul.net, Cimri.com gibi sitelerin kurucularının ortak projesi olarak 17 Haziran 2010'da yayın hayatına başladı. Her gün yeni bir teklif sunan Markapon, yüzde 50 veya daha fazla indirimlere yer veriyor. SPA, güzel bir mekanda yemek, fotoğrafçılık kursu gibi hizmetleri satışa sunan sitenin İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere toplam 450 bin kayıtlı kullanıcısı var.

Ciro hedeflerinin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğine değinen Markapon Kurucu Ortağı Can Turanlı, 2011'de beş şehirde 1.5 milyon kayıtlı üyeye ve aylık 1.5 milyon liralık ciroya ulaşmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Böyle bir siteyi yapmak için iyi bir tasarımcı, iyi bir programcı, biraz emek ve 15-20 bin liralık bir yatırım gerektiğini belirten Can Turanlı, girişimcilere şu önerilerde bulunuyor: "Bu sanıldığı gibi bir internet değil satış işi. İyi teklifler hazırlayan ne kadar iyi bir satış organizasyonunuz varsa o kadar başarılısınız. Çok iyi teklifler getirecek bir satış organizasyonu kurabileceklerse -ki bu maliyetli bir iş- hiç durmasınlar."

YEMEK SİPARİŞİYLE GELEN KÂR
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

GRUPANYA

400 bin üyesi var

Kasım 2009’da kurulan Grupanya, hem kişilere hem de şirketlere birçok kolaylık ve fırsat sağlıyor. Üyelerine yüksek orandaki indirimleri her gün farklı bir fırsat olarak sunan site, işletmelerinse geleneksel pazarlama metotlarının gider ve risklerini üstlenmeden yeni ve sadık bir müşteri kitlesi edinmesini sağlıyor. Grupanya, işletmelerin sunduğu ürün ya da hizmetleri özel fiyatlarla toplu halde alarak üyeleriyle buluşturuyor. Böylece özel indirimli fiyatlar oluşturma imkanına sahip oluyor.

Yüzlerce firmayla bağlantı halinde bulunan Grupanya’nın üye sayısı 400 bine ulaşmış durumda. Şimdiye kadar 300 bine yakın fırsat satın alan üyeler, toplamda 25 milyon liranın üzerinde tasarruf elde etti.

Bugüne kadar toplam 6.5 milyon liranın üzerinde ciro elde ettiklerini belirten Grupanya CEO’su Esra Sertoğlu, 2011 hedeflerini şöyle açıklıyor:

 “Ciromuzun 30 milyon liraya çıkmasını hedefliyoruz. Ayrıca, 2011 sonuna dek yayınlayacağımız fırsatlarla üyelerimizin toplamda 100 milyon lira tasarruf elde etmesini planlıyoruz. Üye sayımızın ise ilk çeyrekte 750 bin kişiye ulaşmasını öngörüyoruz.”
Grupanya, 2011’de tüm Türkiye’de fırsat sunduğu şehirlerin sayısını artırmayı da hedefliyor. Firma, fırsat çeşitliliğini artırarak daha fazla mecrada, daha fazla kişiye hitap edecek.

YİYOMİCİYOM.COM

Lezzet fırsatları sunuyor

2010 yılının ağustos ayında kurulan Yiyomiciyom, üyelerine her gün indirimli lezzet fırsatları sunuyor. Yayınlanan fırsatlar, şehrin eğlence mekanları, restoranları, kafeteryaları, barları, pastaneleri ve şarküterilerini, yani sadece yeme-içme sektörünü kapsıyor. Fırsatlar genellikle yüzde 70'e varan indirimlerle sunuluyor. Bu sayede ortalama haftada bir kez dışarıda yemek yiyen bir kişi bu sayıyı 4’e çıkabiliyor. Sitenin şu anda 350 binden fazla üyesi bulunuyor.

Yeme-içme sektöründeki deneyimlerinden yola çıkarak Yiyomiciyom.com’u kuran İzmirli girişimci Serkan Danon, 2010 yılı cirosunun beklentilerin çok üzerinde gerçekleştiğine değiniyor. Bu kapsamda 2011 yılı hedeflerini revize edip yüksek noktalara çektiklerini söyleyen Danon, girişimcilere şunları öneriyor:

“Girişimciler böyle bir internet sitesi kurmadan önce çok iyi bir ön araştırma süreci geçirmeliler. Bu, kolay gibi gözüken ancak her aşaması detaylarla dolu bir iş. Çok fazla vakit ayırmak ve sektörü çok iyi tanımak gerekiyor. Ayrıca reklam başta olmak üzere gerek kurulum gerek gelişme aşamasında sürekli artan maliyetleri çok iyi hesaplamak şart. En önemli tavsiyem, girişimcilerin belli bir sektöre bağlı kalan bir internet sitesi kurmaları olacak.”

250 BİN LİRAYA BAŞLADI
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]

PIRIVETA.COM

250 bin lirayla başladı...

Üyelere özel indirimli online turizm fırsatları kulübü Piriveta, 1 Eylül 2010 tarihinden bu yana hizmet veriyor. Site, turistik deneyimler yaşamak isteyenler ile yeni müşteriler kazanmayı ve doluluk oranlarını yükseltmeyi hedefleyen işletmeleri bir araya getiriyor. Piriveta, online fırsat kulüplerinden farklı olarak, yalnızca turistik tesisler ve tur şirketleri tarafından sunulan turizm hizmetlerine odaklanıyor. Sitede seçkin otellerde konaklama, yurtiçi ve yurtdışı geziler Piriveta üyelerine özel indirimli fiyatlarla sunuluyor.
"Eğlenmeyi öğret hayata!" sloganıyla hizmet veren Piriveta'nın üyeleri eğlenmeyi, gezmeyi, yeni keşifler yapmayı seven, kentli kişilerden oluşuyor. Yeni deneyimlere açık, hayatı doyasıya yaşamak isteyen, genç bir üye profili bulunan Piriveta'nın bugün itibariyle yaklaşık 105 bin üyesi var. Site üzerinden şu ana kadar 3 bin 250 adet satın alma gerçekleştirilmiş durumda.

2011 yılı sonuna kadar toplam 500 bin üye hedeflediklerini söyleyen Piriveta Genel Müdürü Okan Barlas, "250 bin liralık başlangıç yatırımıyla hayata geçirdiğimiz bu projeyi iki yıl içinde 3 milyon dolar tutarında yatırım yaparak sürdürmeyi planlıyoruz" diyor.

FİRMANYA.COM
100 bin kurumsal üyesi var

Eylül 2010'da yayın hayatına başlayan Firmanya.com, kurumlara yönelik bir grup satış sitesi. Inveon Ventures'ın girişimi olan Firmanya, her gün yüzde 80'e varan indirimlerle kurumsal ihtiyaçların en uygun ve en kaliteli şekilde karşılanmasını sağlıyor. Şirket çalışanlarının da ihtiyaçlarını karşılayan Firmanya, açıldığı ilk 3 ayda binlerce kurumsal üye profiline ulaşmış durumda.

Firmanya'da her sektörden kuruma yönelik ürün ve hizmet bulmak mümkün. Üyelere şu ana kadar bilişim hizmetlerinden dağıtıma, dil eğitiminden vize hizmetlerine, kahve otomatından araç kiralamaya kadar toplam 35 farklı teklif sunulmuş durumda. Kampanyaların sepet fiyatları ise 6 ila 600 lira arasında değişiyor.

Açılalı henüz kısa bir süre olduğunu hatırlatan Firmanya Yönetici Ortağı Metin Bencuya, ilk ayı düşük bir satış rakamıyla kapattıklarını, ancak ikinci ay bunu yüzde 400 artırdıklarını belirtiyor. Bugünlerde ise satışlar ilk aya göre yaklaşık yüzde bin oranında artmış durumda. Firmanya'dan alışveriş yapanların geneli İstanbul ağırlıklı, 25-40 yaş arası erkeklerden oluşuyor. 100 bin kurumsal üyesi bulunan firmanın bu bağlamda yüz binlerce müşterisi olduğunu söylemek mümkün. Firmanya, 2011'de fırsat sunduğu alanı genişleterek tüm Türkiye'ye yayılmayı ve daha çok KOBİ'ye ulaşmayı hedefliyor.

FIRSAT YAĞMURU'NA DİKKAT!
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



FIRSATYAGMURU.COM
Ayda 150 bin kişi ziyaret ediyor

Invest Grup Bilişim Hizmetleri'nin 2006'da yayına aldığı Firsatyagmuru.com, Türkiye çapında alışveriş merkezlerinden bankalara özel sektör tarafından düzenlenen tüm kampanya, promosyon, çekiliş ve hediye dağıtımı haberlerini güncel olarak yayınlıyor. Çekiliş sonuçlarına da ilgili dönemlerde yer veriyor. Siteyi ortalama aylık 100-150 bin arasında kişi ziyaret ediyor. Halihazırda yaklaşık 30 bin üyesi mevcut. Ortaklar Ş. Haluk Argun ve Alper Oymak, cirolarının sitenin kuruluşundan bu yana istikrarlı bir artış gösterdiğini, özellikle internet reklam gelirlerinin tatminkar seviyelerde olduğunu belirtiyor.

SEPETEİNDİR.COM

Cirosu 70 bin lirayı geçti

Sepeteindir.com 2009'da iki girişimci tarafından kuruldu. Şu anda üç ortaklı bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Üyelerine ilginç ve kullanışlı ürünler sunan site, her gün bir fırsat ürününü yüzde 90'a varan indirim oranlarıyla satışa çıkarıyor.
2010'da toplam 40 binin üzerinde ürün satan Sepeteindir.com, toplam 30 bin üyeye sahip. Şirketin 2010 cirosu ise 70 bin lirayı aşmış durumda...
2011'de daha büyük bir kitleye ulaşarak ciroyu 1.5 milyon liraya taşımayı hedeflediklerini belirten Sepeteindir.com Kurucu Ortağı Kaan Veral, sosyal medyayı etkili kullanmayı da amaçladıklarını vurguluyor.

İÇ ÇAMAŞIRDAN BEBEK ÜRÜNLERİNE KADAR HERŞEY TEK TIK UZAKTA
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]



UNNADO.COM

Annelere özel ürünler sunuyor

Haziran 2010'da açılan Unnado.com, sadece anne ve babaları hedefleyen bir "private shopping" sitesi. Anne, bebek ve çocuk ürünlerinin kampanya bazlı satışını gerçekleştiren sitede kampanyalar en fazla 1 hafta sürüyor. Minimum yüzde 30 oranında yapılan indirimler yüzde 80'lere varabiliyor. Unnado'da bebek pusetlerinden çocuk okul malzemelerine, hamileler için giyim ve iç çamaşırından oyuncaklara yüzlerce marka ve binlerce ürün bulunuyor.

2010'da 10 binlerce ürün satan firmanın adı yeni yeni duyuluyor. Buna rağmen Unnado'nun şu anda yaklaşık 15 bin üyesi var ve bu sayıya her ay binlerce kişi ekleniyor. Üyelerin yüzde 85'ini anneler, yüzde 15'ini babalar oluşturuyor. Alışverişlerin yüzde 40'ı ise İstanbul dışından yapılıyor.
Şirketin kurucuları Göktuğ Okan Oğuz ve Haldun Uraz Boralılar, öncelikli amaçlarının A ve B klasmanında ürünlere erişmek isteyen tüm anneleri siteye davet edebilmek olduğunu belirtiyor. Avantajlarının annelerin alım sıklığı olduğunu belirten ortaklar, hedef kitleyi anne ve babalarla sınırlandırmış olmanın işin başarısına yaptığı katkıya da dikkat çekiyor.
Unnado.com, 2011'de daha çok anneye erişmeyi ve farklı ihtiyaçlara yönelik farklı markaları sunmayı hedefliyor. Maliyetleri azaltmanın da ortakların planları arasında olduğunu belirtelim.

212-FASHION.COM

500 bin euro'ya kuruldu

Fırsat sitelerinin belki de en yenisi 2 Ekim'de hizmet vermeye başlayan 212-fashion.com. Yaklaşık 2 yıl süren bir çalışma sonucunda aktif hale gelen ve yaklaşık 500 bin euro'luk yatırımla kurulan site, Türkiye'de bulunmayan markalara ya da koleksiyonlara yer veriyor. Markaların elinde kalan fazla stok ürünleri satan bir outlet olmak istemediklerini belirten 212-fashion.com'un sahibi Taylan Demirkol, bu nedenle sadece sezon ürünlerini ve her üründen yalnızca 5 adet getirdiklerini söylüyor.

Sitenin bir diğer özelliği de müşterinin satın alma işlemini yaptıktan sonra kampanyanın bitişini beklemeden ürününü hemen teslim alabilmesi. İstanbul içinde öğlene kadar sipariş verenler akşamüstü, diğer şehirlerde yaşayanlarsa ertesi gün ürünlerini teslim alabiliyorlar. Müşteriler kargolarının nerede olduğunun güncel takibini de site üzerinden yapabiliyor. Geriye iade süresinin de diğer firmaların iki katı uzunluğunda olduğunu belirtelim.

Site henüz yeni kurulmasına rağmen bugün itibariyle yaklaşık 2 bin ürün satılmış durumda. Yine bugün itibariyle toplam bin 300 aktif müşterisi bulunuyor.
2011'de sitede yeni trendler ve moda sektörü hakkında bilgilere yer verilecek. Ayrıca müşterilere tasfiyelerde, önceki alışverişlerine göre değerlendirmelerde bulunulacak.

6 MİLYON KİŞİ KULLANIYOR
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

IDEFIX.COM
9 milyon liralık ciroya sahip

1996 yılının sonunda kurulan Idefix.com, yaklaşık 2 yıl süren veritabanı tasarımı ve bilgi üretim sürecinden sonra 3 Mart 1999 tarihinde deneme yayınına geçti. Türkiye'nin ilk e-ticaret sitelerinden biri olan Idefix, kitap, müzik ve DVD satışlarında gerek hizmet kalitesi gerek fiyat avantajıyla dikkat çekiyor. Binin üzerinde markayla çalışan site, bugüne kadar 5 milyon ürün sattı. Şu anda yaklaşık 700 bin üyesi bulunuyor. 2010'da müşterilerine kazandırdığı tasarruf miktarı yaklaşık 1.5 milyon lira olan Idefix'in 2010 cirosu 9 milyon lira civarında gerçekleşti. 2011'de yeni yatırımları e-kitap ve prefix.com.tr projelerine devam etmeyi planlayan site, her iki projenin pazar paylarını artırmayı hedefliyor. 2011'de Idefix'in yeni altyapısı da hizmete sunulacak ve web sitesinin tasarımı yenilenecek.

GİTTİGİDİYOR.COM

6 milyon kişi kullanıyor

2001'de yayın hayatına başladı. 2007'de 39 ülkede faaliyet gösteren e-ticaret şirketi eBay azınlık ortağı oldu. Bugün 6 milyon kayıtlı kullanıcıya, aylık 9 milyon tekil ziyaretçiye ve kurulduğu günden bu yana 9 milyonu aşkın satış işlemine sahip. Sitede her gün cep telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar, giyim ve mücevher ürünü, para, pul, plak, tespih, eski kitap, dergi ve benzeri koleksiyon malzemelerine kadar yüz binlerce ürün satışa sunuluyor. En fazla satış yapılan sektörler ise sırasıyla, teknoloji, moda, sağlık ve kozmetik. Sitede her gün 4 binden fazla kategoride 2 milyon ürün satışa sunuluyor. 2010'un ilk 11 ayında 3.8 milyon ürün satarak 3 milyon satış işlemine ulaşan Gittigidiyor, 2010'da yüzde 50 büyüme yakaladı. Firma, Ekim 2010'da GittiGidiyor Seyahat kategorisini de yayına aldı. Kullanıcılar bu sayede havayolu şirketlerinin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarını bir arada görebiliyor, bilet fiyatlarını karşılaştırabiliyor, rezervasyon yaptırabiliyor veya anında bilet satın alabiliyor. GittiGidiyor, iPhone uygulamasını da bu yılın başında hayata geçirmeyi planlıyor.