BIST 9.650
DOLAR 34,60
EURO 36,31
ALTIN 2.978,56
HABER /  GÜNCEL

İnternetteki haberle şifa buldu

Hastalığı için bir çok doktora başvuran Sebanur Halat tedavisi yok denilen hastalığına internetten çare buldu

Abone ol

İstanbul'da yaşayan ve 12 yıldır hastalığına şifa arayan bir kadın, internetten okuduğu bir haber üzerine geldiği Eskişehir'de yeniden sağlığına kavuştu.

43 yaşındaki Sebanur Halat, uzun yıllardır ellerinde aşırı terleme rahatsızlığı ile ilgili başvurduğu hastanelerde doktorların,"Bu hastalığın çaresi yok, katlanmak zorundasınız" demesine rağmen, hastalığını yenmek için çare arayışlarını sürdürdü. Halat, bir gün intternette, "Eskişehir Anadolu Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahı Cengiz Ovalı'nın aynı hastalığı taşıyan bir hastayı ameliyat ederek sıkıntısını çözdüğü" şeklindeki haberi okudu.

Bunun üzerine doktor Ovalı ile telefonla görüşen Sebanur Halat, rahatsızlığını anlattı. Cengiz Ovalı, hastayı dinledikten sonra rahatsızlığına 'Skleroderma-Raynaud' teşhisi koyarak, kendisini Eskişehir'e davet etti. Eskişehir'e gelen Halat, operasyonla 12 yıldır çektiği bu rahatsızlığından kurtulacağının söylenmesiyle ameliyat olmayı kabul etti. Yaklaşık bir saat süren ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuşan Sebanur Halat, uzun yıllardır çektiği hastalıktan kurtulmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "12 yıldır İstanbul'da avucumdaki aşırı terlemeye çare aramak için çalmadığım hastane kapısı kalmadı. Muayene eden doktorlar, bu hastalığın çaresinin olmadığını, ölünceye kadar çekmek zorunda olduğumu söylediler. Ancak, internetten okuduğum bir haber üzerine Eskişehir'e gelerek, Anadolu Hastanesi'nde ameliyat oldum. 12 yıl çektiğim sıkıntılardan kurtularak evime dönüyorum. Doktoruma ve diğer sağlık çalışanlarına teşekkür ederim" dedi.

Doktor Cengiz Ovalı ise, bahse konu hastalığın el ve ayak parmaklarına giden kan akımındaki bozulma ile karakterize bir klinik durum olduğunu ifade ederek, "Genellikle soğuk ya da stres varlığında tekrarlayan, ataklar halinde seyreden bir hastalıktır. Başka hastalıklar olmadan tek başına bulunabilir ya da başka bir romatizmal hastalığın bulgusu olarak karşımıza çıkar. Atak sırasında el ve ayak parmaklarındaki kan damarları kısa süreli daralır ve kan akımı geçici olarak bozulur. Bu esnada etkilenen parmaklarda renk değişikliği meydana gelir. Hastalarda kan akımı durduğunda parmaklarda sızı ve halsizlik olabilir. Kan akımı normale döndüğünde de şişlik, karıncalanma, sıcaklık hissedilebilir. Bunu bir saat süren bir ameliyat ile tedavi ederek, hasta normal hayatına dönebilmektedir" diye konuştu.