BIST 9.911
DOLAR 35,42
EURO 36,27
ALTIN 3.065,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternette bu tuzağa düşmeyin!

Korsanlar bu kez Michael Jackson virüsleri hazırladı. Ancak o kadar çok çeşidi var ki birinden birine kendinizi kaptırabilirsiniz. Dikkat!

Abone ol

Pop idolü Michael Jackson'un ölümünü fırsat bilen bilgisayar korsanları, ünlü şarkıcı ile ilgili hazırladıkları spam ve virüsleri bilgisayar kullanıcılarına göndermeye başladı.

Ölümünün resmi olarak açıklanmasının ardından tüm dünyada milyonlarca hayranı, Jackson'ın ölümü ve hayatı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için internete otururken, siber korsanlar da boş durmayarak bu merakı kendi lehlerine kullanmak üzere harekete geçti.

AÇMAYIN: JACKSON'UN ÖLÜMÜNÜN PERDE ARKASI, SAKLANAN GERÇEK

Siber korsanlar, önemli bir gelir kaynağı olan, kullanıcının isteği dışında kendisine gönderilen elektronik posta olarak da adlandırılan Spam'lardan milyonlarcasını, “Jackson'ın ölümünün perde arkası, Gerçek Nedeni, Saklanan Gerçek” gibi başlıklarla bilgisayar kullanıcılarına göndermeye başladı. Bu tür postaların büyük bölümü, kullanıcının bilgisayarına zarar vermekten daha çok elektronik posta adreslerini toplamaya yönelik hazırlandı.

FOTOĞRAFLARIN ARDINDA TRUVA ATI GİZLİ

Ancak bu spamların bazılarının içerisine yerleştirilmiş truva atları ise bilgisayarlara ciddi anlamda zarar verebilecek türde. Görünüşte son derece normal olan ve Jackson'un yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videosunun eklendiği elektronik posta açıldığı zaman söz konusu truva atı, kullanıcının haberi olmadan bilgisayarına yerleşebiliyor.

AVLANMAYIN: YAYINLANMAYAN RESİMLER

Bazı siber korsanlar ise “Fishing” olarak da adlandırılan sahte internet siteleri hazırlayarak kullanıcıları “Jackson'un hiç yayınlanmamış resimleri” gibi başlık ve linkler ile bu sitelere yönlendirmeye çalışıyor. Kullanıcılar bu siteye girdikleri zaman Script olarak da ifade edilen yazılımlar arka planda çalışmaya başlıyor ve kullanıcının bilgisayarına bulaşıyor.

LİNKLERE TIKLAMAYIN, FOTOĞRAFLARI AÇMAYIN

Bilişim uzmanları, söz konusu saldırılardan “kısmen” korunmak için, özellikle tanınmayan kişi ve adreslerden gelen şüpheli elektronik postaları açmadan silmelerini ve mesajlarda yer alan linklere “tık”lamamalarını öneriyorlar. Uzmanlar, ayrıca bilgisayarında Mozilla Firefox internet tarayıcısı yüklü olan kullanıcılara, bu tarayıcıya özel “NoScript” yamasını bilgisayarlarına indirip yüklemelerini de tavsiye ediyor.